Flyer-aktion ved våbenindustriens konference: Våbenhandel skal ikke fejres – det skal forbydes!

Under denne overskrift protesterede Tid til Fred og Fredsvagten ved Christiansborg den 7. og den 8. februar ved våbenindustriens årlige konference for ‘Defence og Aerospace’. På dagsordenen var det nye forsvarsforligs mange forretningsmuligheder, når der skal købes nye kampvogne, artilleri, droner og meget mere. Konferencen blev bakket op af Forsvarsudvalget og det danske embedsapparat.

Af Stop Terrorkrigen – Ud af NATO


Aktivisterne fra Tid til Fred og Fredsvagten ved Christiansborg skrev i deres flyer:

– Dødens købmænd jubler over det nye forsvarsforlig, der er en direkte udskrivning af milliarder til våbenindustrien.
Det er en forfærdelig udvikling. Ingen penge burde bruges på våben. Våbenindustrien skal ulovliggøres!

Fotos: Tid til Fred

Tæt samarbejde mellem stat og våbenproducenter

Det er slående hvor tæt samarbejdet mellem staten og våbenproducenterne er. Både Forsvarsudvalgets formand, Rasmus Jarlov og en dansk embedsmand var blandt talerne.

Dansk våbenindustri hægter sig på de store ordrer til de multinationale våbenfabrikanter, som staten trækker hjem. Blandt talerne var både vicepræsidenten fra Lockheed Martin og en repræsentant for Thales, der ejer Rejsekortet. Sidstnævnte talte om samarbejdet mellem private våbenfirmaer og det offentlige, hvad man må sige firmaet har en sold erfaring i.

Vicepræsidenten fra Lockheed Martin talte om partnerskabet med den danske regering. Han kunne fejre, at den danske stat gennem en årrække har givet millioner til udviklingen af F-35 Joint Strike Figter, der senere blev valgt som Danmarks nye kamfly. Ligesom danske Therma har haft sine underleverancer til produktionen i Lockheed Martin.

En anden af talerne var Michael Ditmer fra Erhvervsministeriet. Han er bl.a. manden bag regeringens erhvervs- og iværksætterpakke fra 2017. Den afsatte14,7 mia. kr. frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv. På konferencen var hans emne: Dansk støtte til forsvarsindustrien.

NATO kræver penge til våben – til krig og til producenterne

NATO stiller ikke alene krav til medlemslandene om at militærbudgetterne skal op, men også hvad pengene skal bruges til. NATO-hæren skal bevæbnes, og minimum 20 % af budgettet skal gå til nye våben.

Og ikke kun NATO-alliancen kræver at 2 % af BNP skal gå til militæret, det samme gør EU. EU har også vedtaget særlige støtteprogrammer til hjælp for våbenindustrien, og det nye forsvarsforlig slår fast, at Danmark er med på vognen. Forsvarsforbehold eller ej – Danmark skal gå med i støtteordninger til våbenindustri og forskning.

Forsvars- og Aerospaceindustrien (FAD) havde et fikst og færdigt program til konferencen omkring mulighederne i det nye forsvarsforlig umiddelbart efter det blev vedtaget. Indholdet i det kom næppe heller bag på dem. De forgyldes af oprustningen og krigsforberedelserne – og med de tætte forbindelser mellem den danske stat, NATO og våbenindustrien nationalt som internationalt har de nærmere siddet med ved bordet da det blev skrevet.

Se

Danish Defence and Aerospace Conference

Læs også

NATO har udpeget Danmark som opmarchområde for krigstropper
KPnet 29. januar 2018

Danmark rustet til NATO-angreb: Arbejderpartiet Kommunisterne opfordrer til at give ‘forsvars’-forliget modstand
KPnet 28. januar 2018

 

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 9. februar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater