Cubanske arbejdere fordømmer USAs blokade

De cubanske arbejderes sammenslutning (CTC) og landets fagforeninger har udsendt en udtalelse, der stærkt fordømmer USAs mere end 50 år lange økonomiske, finansielle og handelsmæssige blokade mod Cuba.

Af ACN, Cuban News Agency

bloqueo Cuba
Dokumentet der er udgivet af ugeavisen Trabajadores (Arbejdere o.a.) siger at den amerikanske regerings fjendtlige politik fortsætter med at udgøre en massiv, åbenlys og systematisk krænkelse af det cubanske folks menneskerettigheder.

Udtalelsen kalder blokaden for en morderisk handling mod befolkningen, som det også er beskrevet i den rapport der vil blive fremlagt af Cuba på FNs generalforsamling d. 1. november.

CTC tilslutter sig det cubanske civilsamfunds øvrige organisationer, der kræver et Stop for de metoder, der blev sat i værk for mere end et halvt århundrede siden, som et frugtesløst forsøg på at knægte revolutionen.

I følge udtalelsen udgør blokaden den største hindring for øens økonomiske og sociale udvikling og må betragtes som en del af den historiske indblandingspolitik fra imperiet overfor Cuba.

Den påpeger at dens gennemførelse har udviklet sig til en krigshandling med det formål at kvæle landet og som et redskab til at demonstrere at Cuba udgør en del af USA’s territorium.

Cubanske arbejdere og hele folket har lidt under virkningerne af historiens længste handelsmæssige og finansielle belejring.

Ved at notere sig at de økonomiske ødelæggelser som følge af blokaden kan tælles i milliarder pointerer udtalelsen at blokaden er intensiveret efter Donald Trumps magtovertagelse og gennem implementeringen af det præsidentielle memorandum for national sikkerhed.
Oversat af KPnet fra
Cuban workers condemn US blockade

Se det præsidentielle memorandum, der forstærker presset mod Cuba
National Security Presidential Memorandum on Strengthening the Policy of the United States Toward Cuba

 

 

 

KPnet 28. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne