Oktoberrevolutionen: Den socialistiske revolution – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 2. september 2017:

B.C. Andersen: Foredrag om den russiske revolutions betydning – Første del

Et foredrag fra 2007 med arbejderforfatteren og kommunisten B.C. Andersen (1954-2008). Det baserer sig på hans 5 artikler om Oktoberrevolutionen og dens betydning – udgivet i  Kommunistisk Politik 21-22, 2007

oplaesning_oktober_bogbutik_thB.C. Andersen i Oktober Bogbutik, København

Oktoberrevolutionen i 1917 er ubestridt den mest centrale begivenhed i det 20. århundrede, og i menneskehedens historie.
Den ændrede på gennemgribende vis historiens gang og indledte en ny etape i menneskets og samfundets udvikling.
Den sociale, politiske, og økonomiske kamp i hele verden tog et radikalt og kvalitativt nyt trin.Den socialistiske Oktoberrevolution i 1917 blev det første skud i en revolution, der er international og global.
For første gang i menneskehedens historie banede Oktoberrevolutionen vej for et samfund, der ikke baserede sig på et mindretals udbytning og undertrykkelse af et flertal.
I 35 år – fra 1917 til Stalins død og revisionisternes kup og kontrarevolution – beviste arbejderklassen, de arbejdende bønder og de intellektuelle i Sovjetunionen den virkeliggjorte socialismes dynamik og overlegenhed over kapitalismen.
Arbejderklassen forvandlede et tilbagestående, krigshærget fallitbo til en økonomisk, teknologisk, socialt og kulturelt blomstrende socialistisk stormagt.
Sult, hungersnødens spøgelse og analfabetisme blev sparket på porten sammen med den sorte reaktions morder- og krigsherrer, der sammen med imperialismens militære ekspeditions- og invasionsstyrker søgte at knuse den nye arbejderstat. (…)

De fem artikler om Oktoberrevolutionen kan læses påB.C. Andersens hjemmeside – min-poet.dk

HØR HELE UDSENDELSEN HER
Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

KPnet 3. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater