G20 – International solidaritet – massiv politivold – og forsøg på at isolere protesten mod kapitalismen

I weekenden mødtes repræsentanterne for verdens rigeste lande i Hamborg i deres selvbestaltede klub G20. Modsætninger, magtkampe, imperialistisk omfordeling, nye alliancer, krigsforberedelser og fastholdelse af kapitalismen som samfundssystem lå bag scenerne opført af magtens mænd og kvinder. Et samfundssystem der i bund og grund bygger på vold, men forsøger at stemple dets kritikere som voldelige.

G20 demo
Den internationale solidaritet manifesterede sig med deltagere fra mange lande, og protesten mod kapitalismens krige, klimakrise og ulighed kom til udtryk gennem store og fredelige demonstrationer og aktioner. Over 100.000 mennesker protesterede i Hamborgs gader, og taktikken gik bl.a. ud på at danne menneskekæder og sit-ins for at blokere deltagernes adgang til mødelokalerne.

G20 not welcomeSit-in aktion angribes af vandkanoner

Magtapparatet var sat massivt ind for fra starten at lukke munden på kritikerne af verdens tilstand. I dagens anledning fungerede grænsebevogtningen og internationale demonstranter blev registreret og overvåget.

capitalism kills
Medierne forberedte intenst offentligheden i dagene op til G20 topmødet på ‘en verden af vold’ – nemlig den vold vi skulle forvente fra demonstranternes side. Provokationer blev bygget op fra start til slut, så et billede kunne tegnes af en vanvittig og voldelig venstrefløj.

Mødet var placeret i en oprørsk og venstreorienteret bydel og hele vejen igennem gjorde politiet hvad de kunne for at fremprovokere konfrontationer.

Der blev bygget fangeopsamlingssteder, som i Købenavn under COP 15 og hele byområdet renset og omgjort til luksus for G20 gæsterne. 25.000 politifolk stod klar og lagde ud med at rydde de lovlige teltlejre for demonstranter med tæv, vandkanoner, tåregas og peberspray – og sådan fortsatte gennem hele topmødet.

Politiet spreder teltlejrPolitiet jager demonstranter ud af bydelens park

DEE5kw7W0AABlwZ

Men byen lukkede sig op og folk tilbød sengepladser til de tilrejsende – privat, på bydelens fodboldklub St. Pauli stadion mm. Klubbens bestyrelse udtalte:

– Det er et klart signal om menneskerettigheder, om friheden til at udtrykke sig og om retten til at demonstrere.

G20 klimaprotestG20-landene skaber klimaproblemerne – men gør intet for at løse dem

demo G20

KPnet 10. juli 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater