Tyrkiet: For ophævelse af undtagelsestilstanden og regering pr.dekret

Udtalelse fra det regionale møde af europæiske partier, medlemmer af CIPOML, juni 2017

logo_mundo-cipoml1-150x150I Tyrkiet gør undtagelsestilstanden, der blev indført af Erdogan-regimet efter kupforsøget sidste år under påskud af ‘kamp mod kupmagerne’, sig fortsat  gældende med fuld styrke. De hidtil gennemførte regeringsdekreter viser, at denne ‘kamp’ ikke begrænser sig til kupmagerne, men at undtagelsestilstanden benyttes til at gennemføre et modkup mod de progressive demokratiske og revolutionære kræfter i landet. Erdogan kaldte kupforsøget for ‘en gave fra Gud’.

Det står klart, at Erdogan-regimet vil gøre undtagelsestilstanden til normaltilstanden, eller i det mindste ønsker at opretholde den, indtil præsidentstyret er  gennemført hele vejen, for at legitimere hans vilkårlige handlinger, fordi det fritager Erdogan for at stå til regnskab for noget som helst.

Som europæiske medlemmer af CIPOML kræver vi ophævelse af de regeringsdekreter, der er gennemført under undtagelsestilstanden, som har ført til afskedigelse af hundredtusinde ansatte, herunder fem tusinde universitetslærere, til arrestation af titusinder og til lukning af dusinvis af aviser tidsskrifter, TV- og radiokanaler.

Vi stiller os solidarisk med de demokratiske kræfter i Tyrkiets kamp for ophævelse af undtagelsestilstanden og indgår i kampagner for at nå dette mål.

Tyskland juni 2017

 

Arbejderpartiet Kommunisterne Danmark  (APK)

Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF)

Bevægelsen for genopbygning af Grækenlands Kommunistiske Parti (KKE1919-1955)

Kommunistisk Platform for Italiens Kommunistiske Arbejderparti

Spaniens Kommunistiske Parti marxister-leninister (PCE/ml)

Tyrkiets Arbejderparti EMEP

Organisationen til opbygning af et kommmunistisk arbejderparti i Tyskland (Arbeit Zukunft)

 

KPnet 24. juni 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater