100-året for Oktoberrevolutionen: Hvad kan vi lære af den i dag?

De marxistisk-leninistiske partier i Europa afholder seminar om Oktoberrevolutionens aktualitet Det foregår i denne weekend i den tyske by Tübingen. APKs formand Dorte Grenaa er blandt oplægsholderne

1917

2017 er hundredåret for Oktoberrevolutionen – den første vellykkede arbejderrevolution, der afskaffede kapitalismen og skabte en moderne socialistisk stat. Det markeres hele året igennem.

CIPOML – Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier, som APK er medlem af – har udsendt et særnummer af dets tidsskrift Unity&Struggle, som vil blive oversat til en lang række sprog. Også til dansk.

CIPOML afholder en række seminarer i forskellige verdensdele om læren af Oktoberrevolutionen for nutidens revolutionære bevægelser. De europæiske partier afholder et tre dages seminar i Tübingen den 9-11. juni med det tyske Arbeit-Zukunft som vært.

Blandt oplægsholderne er den amerikanske professor Grover Furr, forfatter til en række bøger om Sovjetunionen, Stalin og hvad som fulgte efter.

Dorte Grenaa, tidligere leder af Kvindefronten i Danmark og formand for Arbejderpartiet Kommunisterne, vil tale om Oktoberrevolutionens betydning for kvindernes frigørelse. Desuden vil der være bidrag fra det tyrkiske, franske og tyske parti om forskellige andre aspekter.

Se mere om programmet her (pdf)
http://www.arbeit-zukunft.de/media/uploads/100-oktober-falt.pdf

Omkring selve 100 årsdagen vil der også være regionale arrangementer i forskellige regioner, organiseret af CIPOML. I Europa vil der være en fælles markering i Paris lørdag den 11. november. Der vil være dansk deltagelse og mulighed for fællestransport.

 

 

KPnet 8. juni 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater