Voldsom optrapning: Stop USA’s krigsøvelser i Korea

Træk dansk militær hjem fra Korea

Uden større dansk medieopmærksomhed er de største USA-ledede krigsøvelser i Sydkorea i årtier nu i fuld gang. Det drejer sig som om de såkaldte Foal Eagle som fra 13. marts overlappes med øvelsen Key Resolve med deltagelse af ca. 20.000 USA-soldater og over 300.000 sydkoreanske.

Udtalelse
Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Trump_korea

Derudover deltager et mindre antal soldater og officerer fra USA’s nærmeste allierede – herunder naturligvis fra Danmark, som er USA’s tro følgesvend i verdens mange konflikter. Øvelserne er planlagt til at vare i 8 uger, og Den Demokratiske Folkerepublik Korea i nord er udråbt til fjenden.

I krigsøvelserne indgår brug af alle militære værn samt specialenheder og mange typer våben – herunder taktiske masseødelæggelsesvåben, bl.a. deltager de atombevæbnede hangarskibe Ronald Reagan og Carl Vinson samt atombevæbnede ubåde, Aegis Destroyere, strategiske bombefly og Stealth Fightere.

Krigsøvelserne er tidligere af USA’s overkommando blevet benævnt som ”årlige øvelser af defensiv karakter”. Men nu indøves åbenlyst en operationsplan OP5015, der går ud på ved et højintensivt overraskelsesangreb at fjerne DDF Koreas øverste ledelse. Derefter skal det socialistiske samfundssystem i DDF Korea styrtes ifølge planen.

Selvom det med disse øvelser er åbenlyst, hvem der udgør en trussel mod freden i Korea, så udråber en række vestlige ledere og medier, denne gang under stor medieopmærksomhed, DDF Korea som provokatører og aggressorer, da landet for få dage siden forsøgte at styrke sit forsvar ved test af nye missiler.

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea finder, at USA’s gigantiske krigsøvelser i Sydkorea er en aggressiv handling, der udgør en særdeles alvorlig fare for en ny krig i Korea.

Vi tager på det skarpeste afstand fra denne vanvittige konfliktoptrapning, som USA og dets allierede er i gang med. Vi kræver øvelserne stoppet omgående. En fortsættelse vil kun dag for dag skærpe den i forvejen farlige konflikt og konfrontation, der eksisterer i Korea.

I stedet for konfrontation og krigstrusler og drømme om et nordkoreansk kollaps er der mere end nogensinde brug for genoptagelse af en dialog i Korea og et ophør med stormagters indblanding her.

Vi opfordrer også den danske regering til at trække det danske militære personale hjem fra Sydkorea som et dansk bidrag til at undgå yderligere konfliktoptrapning i Korea.

US_soldiers_Korea_2017

Amerikanske soldater landsættes til den igangværende krigsøvelse i Korea
USA truer med atomkrig – og opretter et ‘missilforsvarssystem’ i Sydkorea som et led i den militære omringning af Kina og Rusland

Se også

Kraftig udvidelse af militæret og grønt lys for operativ EU-hær
KPnet 7. marts 2017

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea: Vi tager afstand fra NATO’s trusler mod Nordkorea
KPnet 19. december 2016

 

 

KPnet 9. marts 2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater