Det er på høje tid med en ny kurs i Korea

Udtalelse fra generalforsamlingen i Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

26. november 2016

south-koreans-call-on-perry-to-start-peace-talks-with-north-korea

Sydkoreanere kræver at USA indgår i fredsforhandlinger med Nordkorea


Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea har i dag afholdt sin årlige ordinære generalforsamling i København. Generalforsamlingen har enstemmigt vedtaget nedenstående udtalelse:

Vi finder det er på høje tid, at USA skifter spor i sin Koreapolitik. Vi opfordrer derfor USA’s kommende regering til at gå i dialog med DDF Korea om normalisering af relationerne, om en fredsaftale og om en gensidig nedrustning på Koreahalvøen – herunder om veje til gensidig atomnedrustning. Ligeledes opfordrer vi USA’s kommende regering til at tage skridt til ophævelse af blokade og sanktioner imod DDF Korea, som kun bringer lidelse og udsultning af befolkningen i den nordlige halvdel af Korea.

Sådanne skridt ville samtidig være et aldeles værdifuldt grundlag for genoptagelse af den nord-sydkoreanske dialog. Den voldsomme folkelige protest vi i disse dage ser i Sydkorea imod den skandaleramte præsident Park, der i årevis har ladet sig politisk og åndeligt vejlede af en dybt kriminel åndemaner, den stikker dybere end kravet om den korruptionsmistænkte præsidents afgang.

Protesten afspejler i virkeligheden også en stærk utilfredshed med den sydkoreanske regerings manglende vilje til at tage skridt til en Nord-Syd afspænding og forsoning i stedet for den meget belastende konfrontation og krisestemning, der hersker i Korea i dag. Derfor er det på høje tid, at der kommer nye signaler fra USA’s regering om dialog med DDF Korea i stedet for konfrontation og blokade.

Vi opfordrer den danske regering og alle politiske partier og organisationer og græsrødder til at slutte op bag opfordringen om en ny dialogbaseret Koreapolitik fra USA’s kommende regering.

KPnet 27. november 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater