Fængselsøen – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 10. september 2016

stig_moeller
Dagens udsendelse starter med at omtale dokumentaren Chasing Asylum, der beskriver flygtningeinterneringslejre som er placeret på små øer og finansieret af Australien.

http://www.chasingasylum.com.au/

Selvom man godt kan forstå, at Australien selv vil bestemme hvem der kan få asyl, er hele konstruktionen der skal skræmme flygtninge væk med til at dehumanisere og umenneskeliggøre flygtninge, og den tendens ser vi også tydeligt i den danske debat.

Heldigvis er der også nogle, der arbejder for at flygtninge skal have lov til at vise, at de er mennesker, som teaterstykket “Mens vi venter” er et fint eksempel på, med kombination af musik og dans og glæde sammen med fortællinger om det at flygte og rejse bort og håb om fred og en bedre tilværelse.

http://www.contact.dk/

Jeppe Aakjær blev født for 150 år siden idag 10. september 1866, og han blev en betydelig digter og kritikere af de forhold som fattigfolk levede og arbejde under i Danmark.

En ny bog beskriver at det danske landbrug er på vej ud over kanten i en økonomisk krise,  som i øjeblikket ser ud til at samle al landbrug på nogle få hænder.
Vi konkluderer,  at det dybest set er kapitalismens virkemåde, der i sidste de fakto ophæver de private landejendomme og samler al landbrugsjord på Storkapitalens hænder.

Socialismen altså vil undgå bøvlet med kollektivisering, det har storkapitalen klaret.

https://butik.information.dk/products/hvad-skal-vi-med-landbruget-jorgen-steen-nielsen

Til sidst kommer vi ind på, at det ikke kun er flygtninge, der er udsat for stigmatisering, men det er i høj grad alle fattige og folk fra de underste lag i arbejderklassen.

Blot man siger ghetto, forestiller de borgerlige danske medier, og tilsyneladende også forlaget Gyldendal, en mellemting med småkriminelle og fordrukne.

Fordomme der betyder, at en bog som “Langt ude i hampen” ryger lige igennem som troværdig, uden nogle kunne drømme om det sætte det neoliberalistiske verdenssyn på prøve.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

Se oversigt og hør flere udsendelser fra Oktober Radio Århus her

PS: En playliste med mange musikindslag er oprettet på:
https://youtu.be/EDStn8LtC_s?list=PLGgStpnym2bgsEpJW8ZBs_I8JQ8jhglXI

 

KPnet 10. september 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater