Tid til Fred: En dramatisk sommer understreger nødvendigheden af, at der arbejdes aktivt for fred i verden

‘Tid til fred – Aktiv mod krig’ indkalder onsdag den 17. august kl. 17-20 til åbent stormøde om efterårets aktiviteter. Sted: Folkets Hus Stengade, København. På dagsordenen indtil videre: Punkter indtil videre: Kampfly kampagnen / kommende Fredscafeer / TTIP modstand / FNs Fredsdag / Folketingets Åbning / NATO / Roskilde Festival 2017 / …
fredsloeb2016_welcome-to-denmark050516005

Topmødet i NATO gør det klart, at der skal oprustes og investeres i krigsindustri, at EU og NATO skal gå hånd i hånd, at krig på mange fronter anses for en nødvendighed.

Nice og andre terrorhandlinger medvirker til intensivering af regeringernes krav om øget overvågning og kontrol og til opbygningen af fjendebilleder og frygt.

Kupforsøget i Tyrkiet og Erdogans kamp for mere magt internt i Tyrkiet og externt via nye alliancer er en ny faktor i et stadigt mere ustabilt verdensbillede.

Aftalerne TTIP og CETA forsøges afsluttet i efteråret trods store folkelige protester.

Danske kampfly er gået i aktion i Syrien, forhandlingerne om en endelig kontrakt for købet af kampfly er i gang, og et nyt forsvarsforlig skal forhandles i foråret, grunden til det vil blive lagt i statsbudgettet for 2017. Danmark er en vigtig brik i USA og NATOs strategi.

Al det der burde gøres for at nedtrappet krigshandlingerne og skabe forudsætninger for fred, er fremmedord i regeringens ordbog: Konfliktløsning, forebyggelse, samarbejde, integration, overholdelse af menneskerettighederne, retssikkerhed, samtale, dialog, sikring af befolkningernes basale fornødenheder, landenes selvbestemmelse.

Vi arbejder derfor med udviklingen af en stor og aktiv fredsbevægelse.

Se mere om stormødet på facebook

KPnet 15. august 2016
 

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater