CIPOML: Solidaritet med Ecuadors folk!

Et voldsomt jordskælv ramte d. 16. april Ecuador. Som altid rammer naturkatastrofer de dårligst stillede hårdest, og den efterfølgende krise kan blive udnyttet til skærpet undertrykkelse. CIPOML opfordrer til solidaritet med Ecuadors befolkning.

ecuador-earthquakeDen Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer (CIPOML) udtrykker sin dybtfølte kondolence til ofrenes familier og sin fulde solidaritet med folket i Ecuador, som er ramt af et kraftig jordskælv.

Som altid i de kapitalistiske lande er det de fattigste og de dårligst stillede blandt arbejdere og bønder som bliver hårdest ramt. Sådan er logikken i et system som har profit som mål fremfor samfundets materielle og kulturelle behov.

CIPOML opfordrer sine medlemmer, arbejderne og folkene i Latinamerika og i hele verden til at vise militant solidaritet med folket i Ecuador – et folk som gennem flere tiår har kæmpet mod udbytning og imperialistisk herredømme og for national suverænitet, social fremgang og ægte revolutionær forandring.

Vi appellerer til humanitære organisationer om at intensivere deres indsats og yde presserende og nødvendig hjælp til de ramte.

Vi advarer Correas autoritære regering mod at udnytte situationen til at indskrænke de demokratiske og folkelige rettigheder og kriminalisere social og politisk protest. Krisen og ødelæggelserne må betales af kapitalisterne og de rige!

Folkets lidelser som følger af undertrykkelse og sociale eller naturskabte katastrofer og tragedier presser arbejderne og folkene i alle lande til at gå imod imperialistisk intervention, indblanding og krig. Vi siger NEJ til krigsudgifter og racistiske mure og JA til en politik for gensidig hjælp, fred og international solidaritet mellem arbejderne og folkene, JA til en ny socialistisk verden.

18. april 2016.

Koordinationskomiteen i Den Internationale Konference af MarxistiskLeninistiske Partier og Organisationer (CIPOML)

Arbejderpartiet Kommunisterne APK er medlem af CIPOML, der har medlemspartier på alle kontinenter.

Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti (PCMLE)s hjemmeside

Læs også

Ecuador: PCMLE’s 8. kongres – En kongres af enhed og sejr
KPnet 9. januar 2015

 

 

KPnet 29. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater