Rød 1. Maj i Munkemose, Odense: Nej til nye krigsfly og modstand mod EU i centrum

Modstanden mod køb af nye krigsfly og kravet om en ny folkeafstemning om vores EU-medlemskab er aktuelle og vigtige initiativer, der har en meget fremtrædende plads på Rød 1. Maj i Munkemose. Det er også sager, som har en bred folkelig opbakning.

roed_1_maj_munke_moseNej Tak til Nye Kampfly -kampagnen og Folkebevægelsen Mod EU´s kampagne med krav om en ny folkeafstemning om EU- medlemsskabet er synlige på gaden – og vil stå markant i billedet på den traditionelle Rød 1. maj i Munke Mose, Odense.

– Begge initiativer har underskriftindsamlinger, både i papirudgave og på nettet – det er kampagner, som fortjener opbakning og støtte, udtaler John Jeppesen fra APK-FYN, Arbejderpartiet Kommunisterne, som er blandt arrangørerne.

-Vi har ikke behov for nye krigsfly men for at kunne bruge de mange milliarder på velfærd. Vi har ikke brug for EU og dets nyliberale politik, som er garant for privatiseringer og sociale nedskæringer, siger John Jeppesen.

Et flertal af den danske befolkning er imod indkøbet af nye kampfly, viser en ny meningsmåling forud for den snarlige Folketingsbeslutning, en stadig større del kræver ny folkeafstemning om EU, og meningsmålinger viser også, at flere og flere er fuldstændige modstandere af EU.

– 1. maj er en vigtig katalysator for sådanne kampe, på dagen og umiddelbart i den kommende tid, fremhæver John Jeppesen.

Rød 1. maj i Munkemose løber af stabelen fra kl 12 – 17 under overskriften
Stop krig, kampfly, nedskæringsreformer – 30 timers arbejdsuge og Folkeafstemning om EU

Talere er bl.a.

– Hans Hansen, landsledelsesmedlem i Folkebevægelsen mod EU
– Per Rye Dannerfjord fra Fællesskabet
– Flemming Østergaard, antimilitarist og fredsforkæmper
– Engin, Can, HDK, Folkets Demokratiske Kongres,
– Jan Nielsen, APK, Arbejderpartiet Kommunisterne

Musik bl.a. ved

– Elif & Flemming
– Rudbæk & Fritiden
– Kamal Kalafi
– Spillestedet Ung-Vest. Country Girls – Jones.Asisa- Chris.Cæcilie
– Dr. Nielsen Band

På Rød 1. Maj i Munke Mose er bl.a. følgende organisationer og bevægelser repræsenteret med deres materialer:  Oktober Bogbutik, APK,( Arbejderpartiet Kommunisterne),
Folkebevægelsen mod EU, HDK, Folkets Demokratiske Kongres, Fællesskabet, Nej Tak til Nye Kampfly- kampagnen og Boykot Israel Kampagnen.

Se mere på facebook

RØD 1. MAJ Odense

KPnet 27. april 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater