Dorte Grenaa: 225 timers reglen er ren straf


Af Dorte Grenaa –

Løkke og hans små ministre har stået i lære hos Anders Fogh Rasmussen, før Fogh fik sine krigsforbrydelser belønnet med en NATO chef post. Fogh/ Løkke-regeringen indførte dengang 225 timers reglen for ægtefæller på kontanthjælp. Det skulle betale sig at arbejde. Afskaffet igen 2011 uden andet resultat end øget fattigdom.

Odense_Peter_Jensen_2

Foto: Peter Jensen

Nu har Løkke fundet den gamle regel frem og som med al politik strammet skruestikken. Men nu skal den gælde alle kontanthjælpsmodtagere. Find og udfør 225 timers = 6 ugers ordinært ustøttet arbejde hvert år – ellers skæres kontanthjælpen med 1.000 kr. om måneden.

Politikkerne ved udmærket, at der ikke findes den slags job. Med mindre man kan koble tvangsaktivering, som ikke tæller, med vikarjobs på daglejer basis og håbe på det giver 6 uger hvert år.

Politikerne ved udmærket, at de beløb, de på denne måde kan stjæle fra kontanthjælpsmodtagerne er håndører på statsbudgettet. En brøkdel af hvad de rige unddrager i skat. Men lige præcis de penge kontanthjælpsmodtagere skal købe mad for.

Regeringen og dens venner er ude i en ren straffeaktion. Udskiftede man ordet flygtning med kontanthjælpsmodtager, kan man hører Støjsenderen ”det kan godt være det ikke hjælper, men vi ønsker at sende et klart signal om at kontanthjælpsmodtagere ikke er velkomne her”.

Regeringen skaber politisk bestemt fattigdom og internt fordrevne. Hvor skal de flytte hen, når boligstøtten skæres af kontanthjælpsloftet og ydelsen skæres af 225 timers reglen. Der er magthaverne fuldstændig kolde i… overfor.

Det kan ikke være rigtig, at Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative skal slippe afsted med at få det vedtaget  den 17. marts i Folketinget.

Der må protesteres hvor man kan.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne