Schengen og Danmark 14 år senere

Schengen-aftalen og Danmarks deltagelse har ikke betydet mindre grænseoverskridende kriminalitet – og med hensyn til pasfrihed: Husk endelig passet når du nu skal til Sverige eller Bornholm

schengen-agreement-

Danmark, Sverige og Finland underskrev allerede aftalen i 1996. Schengen er en mellemstatslig aftale, og betyder ikke mere union, sagde unionspartierne.

Schengen har aldrig betydet, som det i sin tid blev lovet, at man ikke skal have pas med ved rejser i EU. Det har hele tiden skulle med til brug ved identitetskontrol i landene.

– Aftalen er i første række et led i opbygningen af unionsstaten, sagde APKs formand Dorte Grenaa i forbindelse med, at Danmark indgik i det praktiske samarbejde omkring Schengen den 25. marts 2001.

I dag står det klart, at Schengen skulle opbygge mure omkring EU og monopolernes indre marked, og også at aftalen vakler. Murene omkring Fort Europa er ved at blive større end nogensinde. Og ‘pasfriheden’ er som blæst væk.

Og nu skal danskere også have passet parat, hvis de tager med tog til Sverige.

Fra den 4. januar ser det ud som om man skal paskontrolleres både på udvej og tilbagevej, hvad enten man er i bil, bus, med tog, på cykel eller i robåd. Og fire gange hvis man er bornholmer og rejser over Ystad.

Den nordiske pasunion er sat på stand-by.

Schengen burde være historie. Og Danmark skal ud.

Læs hele artiklen fra 26. marts 2001

Schengen Dag 1

 

KPnet 22. december 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater