Israels besættelsestropper optrapper statsterroren

Flere menneskeretsorganisationer forsøger i denne tid at alarmere verden om de eskalerende overgreb, som begås af den israelske besættelsesmagt mod palæstinenserne.

20151203_dignified_burial_protest_nablus_activestillsProtest i Nablus 3. december mod Israel nægter at udlevere ligene af dræbte palæstinensere til begravelse (B’Tselem)

Mens hvert eneste individuelle knivoverfald begået af palæstinensere mod israelske tropper dækkes omfangsrigt i de vestlige massemedier og ledsages af politiske fordømmelser af palæstinenserne, bliver den daglige israelske statsterror ignoreret af selv samme medier og politikere.

Siden starten af oktober er mindst 118 palæstinensere dræbt af besættelsestropperne. Drabene og overgrebene optrappes i takt med, at det officielle Israel skærper had-retorikken over for palæstinenserne og det israelske retssystem undlader at rejse sager mod soldater og civile israelere, som begår vold og drab.

Amnesty International, som ellers plejer at være tilbageholdende over for Israel og ‘deler sol og vind lige’ mellem besættere og besatte, udtrykker nu en fordømmelse af den israelske optrapning af vilkårlig dødelig vold mod palæstinensere.

Den israelske menneskeretsorganisation B’Tselem, som modigt fortsætter med at trodse den stadigt mere aggressive racistiske stemning i Israel, udtrykker det sådan, at “det israelske militær og politi både fungerer som dommer, jury og bøddel” i de besatte områder.

Blot i løbet af uge 51 foretog det israelske militær 106 raids på palæstinensiske byer og flygtningelejre på Vestbredden. 107 palæstinensiske civile, deriblandt 28 børn, blev arresteret. Kollektiv afstraffelse hører til dagens orden, ligesom fortsatte konfiskationer af palæstinensisk jord. Checkpoints på Vestbredden hindrer palæstinenserne i at færdes omkring i deres eget land.

Se mere
Menneskeretsorganisation: Israelsk politi fungerer som både dommer, jury og bøddel
Modkraft 21. december 2015

Se også
David vs. Goliath
KPnet 4.  januar 2002

 

KPnet 22.  december 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne