G4S skal ud af vores busser!

G4S_blod


Åbent brev fra Boykot Israel Kampagnen

København, den 9. december 2015

Opfordring til Movia og de sjællandske og københavnske regionspolitikere

G4S SKAL UD AF VORES BUSSER!

Boykot Israel Kampagnen har erfaret at uniformerede personer med G4S´s logo arbejder som kontrollører i Københavns busser. Et firma der bør være helt udelukket fra at arbejde i vores busser på grund af G4S’s rolle som deltager i den ulovlige besættelse af Palæstina.

Det dansk-britiske ’sikkerhedsfirma’ G4S er et kontroversielt firma og genstand for en international boykotkampagne. G4S er hyret af besættelsesmagten Israel til at udføre ’sikkerhedsarbejde’ i israelske fængsler og i checkpoints på de besatte palæstinensiske områder, og udfører opgaver der angiveligt omfatter tortur mod og overgreb på palæstinenserne. G4S kritiseres også for sin kontroversielle rolle i fængsler verden over, bl.a. i USA og England.

Mange institutioner verden over, universiteter (især i USA), fagforeninger og religiøse grupper har opsagt deres kontrakt med G4S. På det seneste har det britiske Labour Party brudt med G4S!

På den baggrund er det skandaløst at G4S ansættes til at udføre kontrolarbejde i vores offentlige busser!

Det er trafikselskabet Movia som driver busserne. Movia er et offentligt selskab der betjener og finansieres af Region Hovedstaden, Region Sjælland og kommunerne i regionerne.

Boykot Israel kampagnen opfordrer Movia til omgående at trække G4S helt ud af de sjællandske busser.

De sjællandske og københavnske lokal- og regionspolitikerne må på banen og hurtigst muligt få opsagt kontrakten med G4S. Sådan som det skete i Aarhus hvor G4S kun en ganske kort periode udførte ’sikkerhedsarbejde’ i byens busser!

Boykot G4S!

Med håb om en hurtig positiv reaktion fra Movia og regionspolitikerne

Med venlig hilsen

pva.

Boykot Israel Kampagnen /v. Irene Clausen

www.boykotisrael.dk ……. www.facebook.com/boykotisrael.dk


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne