Danmark støtter al Qaeda-allierede terrororganisationer i Syrien med millionbeløb


Millioner af danske skattekroner gå̊r direkte til væbnede oppositionsgrupper i Syrien, som er allierede med en organisation som FN´s sikkerhetsråd har udpeget som en “terrororganisation”.

Hvor længe skal det fortsætte ?

Af Interpres

syria-jabhat-al-nusra-natosource.jpg

Jabhat al-Nusra – al Qaeda-allierede i Syrien – og allierede med Danmarks foretrukne oprørere

Borgerkrigen i Syrien og Irak, som er en følge af USA´s (og Danmarks) folkeretsstridige aggresion mod Iraks folk fra 2003, er en katastrofe af nærmest bibelske dimensioner. Som bekendt støttede Danmark USA’s aggression mod Irak i 2003, ligesom Danmark støttede USA’s planer i 2014 for et omfattende terrorbombardement af Syrien for at knuse Bashir al Assad-regimet.

Mindre kendt er at Danmark idag støtter væbnede syriske oppositionsgrupper som er i alliance med al Qaeda-terrornetværket, og som dermed er medskyldige i at civile syrier slås ihjel, fordrives fra deres hjem eller tvinges på flugt ud af landet.

Det skriver den svenske journalist og Syrien-ven Patrik Paulov i et indlæg i GøteborgsPosten.

En af de syriske “oppositionsledere”, som USA og deres EUropæiske medløbere har promoveret som et “demokratisk Syriens” fremtidige ledere kaldes Ahmad Jarba.

Fra juli 2013 till juli 2014 var Hr. Jarba formand for den ”syriske nationale koalition for revolutions- og modstandsstyrker”, ofte bare den syriske oppositionskoalition. Han blev budt velkommen i i FN-højkvarteret og af statschefer i flere Nato-stater.

1. april 2014 spred Ahmad Jarba via twitter billeder fra sitt besøg i den ”befriede” by Kessab. Det er en lille by i det nordvestlige Syrien vid grænsen til Tyrkiet med en hovedsaglig armensk kristen befolkning. Billederne af Jarba i Kessab blev bragt i utallige vestlige staters mainstream-medier.

Men tavsheden omkring de begivenheder, som foregik omkring besøget, fik mange til at reagere. Sveriges største nyhedsmedium SVT påpegede, at den syriske oppositionsleder glemte at nævn, at byens to tusind indbyggere flygtede fra de væbnede oprørere.

Hr.Jarba sagde heller ikke et ord om at al Qaeda-gruppen Jabhat al-Nusra tillhørde styrken af ”befriere”.

Begivenhederne udløste protester verden over. ”De ondskskabsfulde angreb af al Qaeda-tilsluttede terrorister mod armeniere og andre kristna i Kessab er værre end forfærdelige”, kvidrede det amerikanske kongresmedlem Adam Schiff på hans twitterkonto. Mr. Schiff rejste sammen med andre ledende U-politikere i USA spørgsmålet overfor Barack Obama.
Millionstøtte fra Danmark, Sverige og Kuwait

Hvad har dansk bistand med begivenhederne i Kessab at gøra?

Danmark støtter den syriske oppositionskoalition som Ahmad Jarba var formand for.

For to år sidan inledtes et omfattende fremstød for at styrke oppositionen i Syrien. 26. juli 2013 besluttede regeringen i Stockholm at bevilge 40 millioner svenske kronor øremærket til såkaldt befriede områder.

Baggrunden kan læses i en rapport af Jan Thesleff, Sveriges særlige udsending til den syriske opposition, fra et møde om Syrien i Paris 28. januar 2013. Rapporten er et af mange dokumenter fra det svenske udenrigsministerium om Sveriges Syriensbistand, som jeg har fået ud af ministeriet.

Ifølge rapporten sagde Frankrikes udenrigsminister Laurent Fabius at den syriske oppositionskoalition lider af ”legitimitetsproblemer” på jorden. Et centralt spørgsmål var derfor, hvad omverdenen – det vil sige Frankrg, Sverige, USA, Saudiarabien, Qatar og de øvrige 50 lande på Parismødet – kan gøre for at styrke oppositionens støtte i ”befriede områder”.

Svaret blev Syrian Recovery Trust Fund. Hensigten var at yde servic til lokalsamfund i oppositionens navn med det mål at øge dens folkelige støtte. Den tyske udviklingsbank blev fondens administrator, og Tyrkiet blev basis for dens viksomhed.

Oppositionskoalitionen blev tildelt en særstilling som formand for SRTF’s bestyrelse. I det dokument, som ble undertegnet ved fondens oprettelse 2. september 2013 findes underskriften fra ingen andre end Ahmad Jarba. Samme mand, som senare kadte Kessab en befriet by efter at dens indbyggere var flygtet.
Var Kessab en enkeltstående fejltagelse ?

Svaret er nej. Den syriska oppositionskoalition som Danmark, Sverige, USA, Kuwait med flera støtter med 900 millioner (svenske) kronor gennem SRTF, erkender, at man samarbejderr med al Qaeda-ruppen Jabhat al-Nusra.

Den 29. april i år framtrådte Jarbas efterfølger Khaled Khoja på en pressekonference i FN-højkvarteret. Flere spørgsmål handlede om oprørernes erobring af byen Idlib. At al Qaeda deltog rapporteredes mange steder. Khaled Khoja indrømmede over for journalisterne at oppositionens styrker har en ”taktisk alliance” med Jabhat al-Nusra.

Vad siger det svenske udenrigsministerium til, at svensk bistand går til oppositionelle , som er allierede med en organisation, som FN’s sikkerhedsråd stempler som terrorister?

Ambassadör Niklas Kebbon, Sveriges udsending om Syrienkrigen, svarer at Sverige mener, at SRTF ikke skal gøra noget, som støtter Jabhat al-Nusra, IS eller andre tvivlsomme grupper. ”Men nu er der flere lande i bestyrelsen og det råder forskellige synspunkter om hvor restriktive man skal væra.”

Til spørgsmålet om alliancen mellem den svensk-støttede opposition og den af FN terrorstemplede al Qaeda-gruppe svarer Kebbon:
”Det er klart, at oppositions-koalitionen har kontakter med Jabhat al-Nusra … Det er trist de er tvungne dertil, hvis de vil forsøge at forsyne befolkningen i de her områder med samfundstjenester.”

I Stefan Löfvens regeringserklæring fordømmes ”Assadregimets omfattande angreb mod civile og ISIL’s barbariske overgreb.”

Men den svenske statsminister siger intet om de angreb og overgrab, som utføres af den svenskstøttede syriske opposition og dens allierede.

Hvis Sverige, som det hedder i regeringsgrundlaget, vil virka for en politisk løsning på konflikten og støtte de fredsinitiativer, som tages må støtten på mange millioner til al Qaedas allierede stoppes.

“Stoppa Sveriges stöd till al-Qaidas allierade i Syrien”, skrev den svenske journalist Patrik Paulov i GöteborgsPosten, en af Sveriges største aviser
Danmark og Syrian Recovery Trust Fund

Danmark tilsluttede sig i september 2013 den terrorfinansierende Syrian Recovery Trust Fund.

I anledning af indvielsesceremonien udtalte udenrigsminister Martin Lidegård blandt andet :

”Jeg er meget glad for, at Danmark som det første land efter de to stiftere har kunnet bidrage til Syrian Recovery Trust Fund. Det følger op på vores i forvejen store støtte til de moderate oppositionskræfter og vores indsats for den syriske lokalbefolkning. Det er en politisk prioritet for mig og regeringen.

Fonden kommer til at spille en vigtig rolle i de bestræbelser, som det internationale samfund og den moderate syriske opposition udfolder for at sikre basale levevilkår for civilbefolkningen i de oppositionskontrollerede områder. En tidlig indsats som denne er helt central for stabiliseringen af områderne. Den er med til at forberede Syrien på den transitionsproces, som vi alle ønsker at se.” . . .

 

Kilder:

* Formellt udleverede dokumenter fra Sveriges Udenrigsministerium (UD).

* Indspillet interview med Syriensendebudet Niklas Kebbon.

* Filmet pressekonference på FN:s webb hvor den syriske oppositionns president Khaled Khoja tilstår den “taktiska alliance” med al-Qaedagruppen Jabhat al-Nusra.

Udenrigsministeriets hjemmeside:
Danmark yder bidrag til Syria Recovery Trust Fund

* Desuden Syrian Recovery Trust Fund SRTF’s hjemmeside

Interpres 18. september 2015

Originalartikel

Danmark støtter al-Kaida allierede terrororganisationer i Syrien med millionbeløb
Se også

Amerikansktrænede oprørere giver udstyr til Al Qaeda i Syrien
DR 26. september 2015

Syrien og Irak: Danmark i krig på to fronter
KPnet 10. december 2014

USA optrapper krig i Syrien: Klar til at bombe Assad-styrets tropper
KPnet 3. august 2015

Netavisen 27. september 2015Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne