Solidaritet med det græske folk: Demonstrationer i København og Aarhus torsdag 2. juli kl 17

Den græske befolkning står i en skærpet kamp med hele rækken af imperialistiske kreditor fra EU til Den Internationale Valutafond, der har afvist enhver form for lempelse af kravene mod Grækenland. Der er i høj grad brug for at vise solidaritet med grækerne, der søndag går til folkeafstemning om et ja eller nej til EU og IMF’s sparediktater. Både den græske regering og de græske marxist-leninister anbefaler et nej.

Den græske regering mobiliserer nu befolkningen gennem en folkeafstemning der afholdes den 5. juli. Premierminister Alexis Tsipras, havde bedt EU om en forlængelse af afdraget på gælden indtil resultatet af folkeafstemningen stod klart, men EU respekterer på ingen måde den græske befolknings holdning og har nægtet at forlænge tidsfristen for indfrielsen af den næste lånerate. 1,5 milliarder euro skal falde d. 1. juli.

Solidaritetsbevægelsen med Grækenland er under udvikling med demonstrationer i sidste uge i Dublin, Bruxelles, Rom, Berlin, Amsterdam, London og flere mindre byer. I Paris gik man f.eks. på gaden under parolen: Gækenland, Frankrig, Europa: Nedskæringspolitikken dræber, demokratiet dør, lad os gå til modstand!

I bund og grund rammes vi i alle EU-lande af samme kyniske nedskærings- og anti-velfærdspolitik som grækerne. EU bevæger sig mod en stadig tættere union og solidaritet med den græske befolkning er en del af en fælles kamp.

Europe says OXI
Europa siger NEJ til financiel afpresning – ja til solidaritet

Læs mere om demonstrationerne på facebook:

København

Aarhus

Læs også

Græske marxist-leninister: Erklæring om folkeafstemningen
Netavisen 28. juni 2015

Tsipras bebuder græsk folkeafstemning om EU’s reformdiktat 5. juli
Netavisen 27. juni 2015

Netavisen 29. juni 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne