Firmaoverdragelse: Når de tunge regnedrenge vil i børnehave


Frie Børnehaver og Fritidshjem med  450 daginstitutioner fortsætter som Frie Børnehaver A/S.  Accountor har overtaget paraplyorganisationen.

Branding af Accountor

 

Den gode nyhed er, at de 450 daginstitutioner under Frie Børnehaver og Fritidshjem ser ud til at fortsætte, efter at denne i forrige uge blev begæret konkurs.


Se


Privatiseringsbølgen: 450 børneinstitutioner ramt af konkurs

Netavisen 7. maj 2015

Den dårlige nyhed er, at den tidligere paraplyorganisation Frie Børnehaver og Fritidshjem er nu blevet et aktieselskab under navnet Frie Børnehaver A/S.

Den endnu dårligere nyhed er, at den nye ejer er en international kapitalfond bag en driftskoncern, der driver Nordeuropas største økonomiske erhvervsservicefirma ( financiel outsourcing) –  Accountor.

Accountor med hovedsæde i Finland har underafdelinger i de øvrige nordiske lande samt Holland, Ukraine og Rusland.

Kapitalfonde er især kendt for tre ting. At hive store aktieudbytter hjem til sine aktionærer, undgå skattebetaling og hive al værdi ud af de selskaber, de opkøber, og efterlade dem udsultede og bankerot.

Hvem er Accountor i Danmark?

Direktøren hedder Karsten Heiselberg. Han har som en af sine specialiteter at forvandle offentlige opgaver til privat forretning.

Tilbage i 1999 blev han en del af Farums kommunes, Brixtofte (V) og Anders Fogs Rasmussens (V) store privatiserings flagskib. Dengang var Heiselberg direktør for firmaet Deloitte & Touche Business Service, der overtog al administration og opkrævning af skatter og afgifter, samt skatteankenævnet og inkassoafdelingen i Farum kommune.

Det skete på trods af at samme firma varetog selvangivelser og skattesager for firmaer og privatpersoner i selvsamme kommune.

Den daværende venstre borgmester Brixtofte bedyrede, at kommunen ville spare 20 % af sine udgifter på disse områder. Det gik som bekendt anderledes og endte med et gigantunderskud og kæmpe eftersmæk til borgerne i Farum Kommune, der fik lov at betale regningen.  

Tilbage i 1999 var det også Nyrup- regeringens (S) officielle målsætning, at det offentlige skulle udlicitere alt kontor og regnskabsarbejde, så man kunne koncentrere sig om ‘det direkte arbejde med borgerne’.

Deloitte & Touches målsætning va, som direktøren Heiselberg udtalte dengang: ” Vi går efter at overtage kommunernes opgaver på landsplan”.

I dag har de så også overtaget et landsdækkende netværk af daginstitutioner.

Deloitte &Touche blev senere fusioneret med Accounto, og Karsten Heiselberg fulgte med som direktør for dens danske afdeling. Han er desuden direktør for 3 lignende aktieselskaber.   

Hvem er så den internationale koncern Accounter?

Koncernen hed indtil for et år siden Pretax (‘Før skat’).

Dets direktør Asko Schrey sidder desuden i ledelsen af 2  kapitalfonde HEX Group og Privanet Capital Oyj. HEX Group driver bl.a. Københavns Fondsbørs.

De ejer desuden driftselskaberne for de finske, svenske, estlandske og lettiske fondsbørser. I et tæt samarbejde med Eurobank og Eurotex sidder de på de digitale finansielle handels- og betalingsoverførelses-systemer. 

Når de tunge regnedrenge nu er gået i børnehave i Danmark, lugter de penge og et lukrativt marked.

 

 

Netavisen 17. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne