Tyrkiet: Metalarbejdere i strejke på Renault

Omkring 5000 metalarbejdere på Renaultfabrikken i Bursa i det vestlige Tyrkiet gik natten til fredag i strejke med et krav om højere løn. De strejkendes fagforening opfordrer til solidaritet og arbejderne på to andre virksomheder har på nuværende tidspunkt nedlagt arbejdet.

Strejkende metalarbejdere udenfor Renault-fabrikken

En del af de strejkende nægtede at forlade arbejdspladsen, mens andre samlede sig udenfor, hvor de råbte slagord mod ledelsen. De ansatte på en nærliggende bilfabrik har netop fået en 60 % lønforhøjelse, mens Renaults ledelse har ignoreret kravet om højere løn.

Renault er en af Tyrkiets største bilfabrikker og producer 400 biler på hvert skift. Lønningerne er lave og der findes ikke kollektive overenskomster, men individuelle aftaler fra fabrik til fabrik. Igennem en måned har arbejderne forsøgt at få ledelsen i tale uden virkning.

De strejkende demonstrerer udenfor fabrikken og kræver en reaktion fra Renaults ledelse

se video

Læs også

Erdogan regeringen nedlægger forbud: Tyrkiske metalarbejdere strejker fortsat
Netavisen 31. januar 2015

 

 

Netavisen 15. maj 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne