Ukraine blacklister lande der vil fejre sejren over nazismen – og udnævner fascist til militærrådgiver

Ukraine blacklister lande, der vil deltage i den russiske fejring af 70-året for sejren over nazismen. Og det ukrainske parlament har vedtaget en lov, der forbyder kommunisme.

Svoboda fejrer 2. verdenskrigs fascistiske frontfigur i Ukraine – Stephan Bandera

 

Ukraine optræder som land, hvor fascister har afgørende indflydelse, både i sin etniske udrensningspolitik indenfor landets grænser og i sine aggressive udenrigspolitiske udmeldinger.

I forbindelse med fejringen af sejren over nazismen i Rusland den 9. maj har Ukraine erklæret, at de tager afstand fra ethvert land, der tager til Rusland til denne fejring.

Det er traditionelt en stor international markeringsdag, hvor diplomatiske repræsentanter for de allierede under 2. verdenskrig og landene i FN – indbefattet repræsentanter for de besejrede lande – plejer at deltage på grund af dens verdenshistoriske betydning.

Sejren over nazismen betød fred i Europa og landenes befrielse for den tyske besættelsesmagt, indbefattet Danmarks

Men Ukraine vil ikke være med og opfordrer andre lande til at blive væk.- Den ukrainske regering har meddelt, at ethvert land, der deltager i Ruslands fejring af sejren over nazismen vil blive blacklistet.

Ifølge Global Research har ledere fra en række lande bekræftet, at de vil komme. Det gælder blandt andet fra Kina, Vietnam, Tjekkiet, Cuba og Nordkorea.

Se

Ukrainian Government Condemns Russia’s Celebration of Victory Against Nazis

En række lande, som støttede kuppet i Ukraine i begyndelsen af 2014 og siden har støttet Kiev-regeringen i krigen i Østukraine i konfrontation med Rusland, har meddelt at de ikke vil deltage.

Det er udover USA først og fremmest dets nære europæiske allierede: Storbritannien, Polen, Estland, Letland, Litauen – samt den historiske aggressorstat Tyskland. Angela Mérkel vil komme til Moskva den 10. maj og sammen med præsident Putin lægge en krans ved den ukendte soldats grav. Også Sveriges Stefan Löfven har meddelt, at han ikke vil deltage.

Nazi-Tysklands krig mod det daværende Sovjetunionen betød mere end 26 millioner menneskers voldelige død. Nogle historikere siger 40 millioner. Mere end to tredjedele var civile.

Ukraine vil i stedet holde sin egen fejring over sejren over den tyske nazisme. Den historiske sandhed er dog, at Ukraine blev overvundet af den nazistiske hær, og at landets egne højrenationalister under ledelse af Stepan Bandera bød den sejrende hær velkommen. De stod stærkt i en del af landet.

Ifølge Wikipedia gennemførte bevægelsens militære del i 1943 en etnisk udrensning af polske og jødiske befolkningsgrupper.

Op til 100.000 mennesker blev myrdet under en massakre på den polske civilbefolkning i Volhynien.

Fascistorganisationen Svoboda er den direkte arvtager til Banderas organisation, og den ukrainske regering betragter Bandera som en helt.

Det ukrainske parlament vedtog i går, den 9. april, en lov, der anerkender Banderas organisation OUN-UPA (Organisationen af Ukrainske Nationalister og Den Ukrainske Oprørshær) som forkæmpere for Ukraines uafhængighed i det 20. århundrede – som frihedskæmpere. Dets kollaborationistiske ledere Stepan Bandera og Roman Sjukhevitj har dermed officiel fået tildelt heltestatus.

Samtidig har parlamentet vedtaget en lov, der forbyder kommunisme og kommunistiske symboler. Enhver fane med hammer og segl vil være et symbol på ’totalitarisme’..

Også de gamle nazisymboler, som har været tilladt i det nuværende Ukraine, forbydes. De hyppige nye varianter, som anvendes af f.eks. fascistiske militærkorps, vil fortsat kunne ses.

Se
Ideologischer Kehraus: Kiewer Parlament erklärt Faschisten zu Freiheitskämpfer
Junge Welt 10. april 2015

Den 5. april meddelte det ukrainske forsvarsministerium, at Dmitro Jarosj, lederen af en anden ukrainsk fascistorganisation – Pravij sektor, Højresektor – er udnævnt til rådgiver for generalstabschefen, generalmajor Viktor Muzhenko. Jarosj har gjort det klart, at han ikke respekterer våbenhvileaftalen (Minsk 2).

Se
Dmytro Yarosh appointed as Advisor to Chief of General Staff

Det er et tegn på den øgede nazificering af den ukrainske hær, der brutalt har bombarderet og fordrevet mere end en million østukrainere.

Det betyder også en øget fare for væbnet konfrontation mellem Ukraine og Rusland, som vil inddrage NATO i en storkrig.

Der ses stadig tydeligere tråde fra 2. verdenskrigs nazisme til dagens ukrainske regering.

Det er i disse dage præcist et år siden, Kiev-regeringen, der kom til magten ved et kup, indledte krigen mod befolkningen i Donbass-regionen, grænselandet til Rusland med mange russisktalende ukrainere og et russisk mindretal. Traditionelt har der bestået et godt og venskabeligt forhold til det store naboland. Efter Maildan-kuppet stillede de krav om at Ukraine blev en føderativ stat.

De nye ‘nationalistiske’ magthavere viste sig hurtigt ikke at repræsentere en demokratisk fornyelse, men som redskaber for de stenrige ukrainske oligarker. De var i alliance med USA og EU. som støttede kuppet og som har bistået Kiev-regeringen med krigen i Østukraine under de voksende spændinger med Rusland.

De nye ukrainske magthavere har ikke bare ført en kriminel krig, som blandt andet har taget sigte på udrensning af det russiske mindretal og af dem, som ønsker et godt forhold til Rusland. Mere end halvanden million mennesker er drevet væk fra deres hjem. Antallet af dræbte ansættes forskelligt. Den tyske efterretningstjeneste anslår det drejer sig om mere end 50.000.

En stor del af Donbass er bombet sønder og sammen af regeringstropperne og de fascistiske frikorps, hyret af oligarkerne. Deres regering har også kørt den ukrainske økonomi fuldstændig i sænk. Landet overlever lige nu og fører krig på vestlige lån, mens befolkningen forarmes og står over for at skulle betale en regning, der får den græske til at ligne peanuts.

Krigstrætheden breder sig, og det bliver sværere og sværere for Kiev-regering at mobilisere soldater til fortsat krig. Mange er deserteret. Almindelige ukrainere har ikke lyst til at dø i oligarkernes krig mod deres landsmænd.

Kiev-regeregimet bliver mere og mere skrøbeligt. Det kan bryde sammen. Også derfor forsøger det at stive sig af med at placere nazister og fascister helt centralt.

Vel vidende at pressen i USA og EU ikke vil afsløre at deres ukrainske regering er nazistisk anløben – 70 år efter det nazistiske nederlag..

Se også

Ukraina: Fascisten Jarosj oppnevnt til rådgiver for generalstaben
Steigan blogger (norsk)

Netavisen 10. april 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater