Forberedelse af krig mod Rusland: Nordisk militært samarbejde under NATOs vinger  

NATOs oprustning og forberedelser til krig i Europa tager voldsomt fart. Nu indgår fem nordiske lande tæt militært samarbejde vendt mod Rusland – reelt under NATOs vinger.”Krigen mod Rusland kommer”, udtaler svensk militærekspert.

Danmark, Norge, Island, Finland og Sverige har indgået et tæt militært samarbejde til såkaldt ”afskrækkelse” vendt mod Rusland. Samarbejdet vil bestå i fælles krigsøvelser, samarbejde om våbenproduktion, efterretninger og fælles bearbejdning af cyber-materiale.

Der er tale om en kraftig oprustning af NATOs nordflanke, selvom hverken Sverige eller Finland er NATO-medlemmer. Begge lande indrulleres stadig tættere under NATO’s krigsstrategi – og det nordiske militær samarbejde på grænsen til Rusland udvikles også i nær sammenhæng med oprustningen i de baltiske lande og Polen.

Sverige og Finland fungerer hermed reelt som NATO-medlemmer. Professor Janne Haaland Matlary fra det norske forsvarsministeriums ekspertgruppe udtaler herom:
”Det er ikke i dag et politisk grunnlag for dem til å gå inn i NATO, opinionen er ikke «skremt» nok, og det vil kreve folkeavstemninger”.

Skræmmekampagner spares der ellers ikke på. En russisk ubåd – angiveligt udstyret med både torpedoer og spionudstyr – huserede f.eks. længe i efteråret i den svenske skærgård. Men i højere grad i medierne end under vandet. Svensk militær har netop erkendt, at ’ubåden’ i virkeligheden var en ‘arbejdsbåd’.

Der tages hver dag nye aggressive skridt fra Vestens side, der bringer et militært sammenstød med Rusland nærmere – propagandamæssige så vel som militære.”Krigen med Rusland kommer” udtaler den svenske militærekspert Johan Wiktorin.

Se

Svensk forsvarsekspert: Krigen mod Rusland kommer
Dagens Industri (sv) 11. april 2015

Kun en stor og bred folkelig mobilisering kan stoppe de bevidste skridt frem mod militær konfrontation og krig i Europa, der i disse år tages gennem NATO, EU og med fuld opbakning fra vore politikere.

Det nordiske militære samarbejde er ikke et reelt samarbejde mellem suveræne og uafhængige lande, men en del af en optrapning fra verdens største og farligste militærblok. Den skal stoppes også af et tættere samarbejde mellem de nordiske freds- og antikrigsbevægelser.

Netavisen 13. april 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne