Så er det nok! Stop våbenkøb fra Israel!

Forsvarets materiel – og indkøbsstyrelse har besluttet at anbefale, at Danmark køber nyt og avaceret artilleri af det israelske våbenfirma Elbit. Ligesom kampfly er kanonerne tiltænkt krigsdeltagelse  i  ‘internationale missioner’. Det avancerede selvkørende artilleri  kan affyre granater på mindst 40 kilometers afstand. Og det israelske våbensystem er grundigt testet i praksis.Selvkørende artilleri fra Elbit, Israel


Anbefalingen fra de militære eksperter kom i december sidste år efter en årelang bedømmelsesproces, som fandt, at de israelske våben er klart de bedste. .

Men indkøb af avancerede våben fra besættelsmagten Israel vækker stor modstand, der giver genlyd også på Christiansborg.

Kampagnen Nej tak til nye kampfly, hele den danske fredsbevægelse og alle progressive kræfter, der forlanger at Israel overholder FNs resolutioner vedrørende Palæstina og palæstinensenes rettigehder, vil stoppe det groteske våbenkøb.

Nej tak til nye kampfly gengiver på sin hjemmeside et skarpt indlæg af Tarek Ziad Hussein. Han siger blandt andet:

”Våbenene kommer helt præcist fra våbenvirksomheden Elbit, som er en af Israels største våbenproducenter.

De har blandt andet leveret våben og overvågningsudstyr, som bruges til opretholdelsen af besættelsen på Vestbredden samt den såkaldte sikkerhedsmur, som er erklæret ulovlig af et hav af menneskerettighedsorganisationer og FN. Derudover har Elbit leveret våben til den israelske besættelseshær (IDF). Våben, som er blevet brugt i de tre seneste angreb på Gaza, hvor tusindvis af civile palæstinenseer er blevet dræbt og våben, som er blevet brugt til at begå adskillige krigsforbrydelser og brud på menneskerettigheder.

I øvrigt har flertallet af våbenene i deres sortiment et mærkat, som hedder “Tested in battle”.
Gæt på hvem?

Det er dem Danmark ønsker at købe våben af . . . ”

Læs hele Tarek Husseins indlæg hos Nej tak til nye kampfly her

Se også

Dansk køb af israelske våben skaber politisk uro
Politiko

EU og Israel samarbejder om militære droner
Netavisn 5. november 2013

Netavisen 21. marts 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne