Nej til fremmedhad: Flotte demonstrationer i København, Aarhus og Esbjerg

Flotte demonstrationer i København, Aarhus og Esbjerg mødte Pegidas forsøg på at få fodfæste i Danmark. Alle steder samlede moddemonstrationerne flere end Pegida og SIAD.

 


Foto: Flemming Falkenberg Hansen

Mens Pegidadk stod bag arrangementerne i København og Aarhus var det i Esbjerg, ligesom tidligere i Haderslev organisationen SIAD (Stop Islamiseringen af Danmark) der var arrangør.

I København tiltrak Pegida, trods massiv omtale kun omkring 200 mennesker, mens tallene for Aarhus og Esbjerg var henholdsvis ca. 30 og 50. I Esbjerg samlede demonstrationen Esbjerg mod Fremmedhad til gengæld omkring 700 mennesker!


Foto: Esbjerg for Mangfoldighed

I København gik den mindre gruppe Pegida-vandrere pakket ind i politi med gående betjente, salatfade og en politihelikopter i luften fra Statens Museum for Kunst til endnu et nationalsymbol, Den Lille Havfrue.

En række kendte nazister og højreekstremister var blandt deltagerne. Se Researchkollektivet Redox.

Danmarks Radio var fuldt og helt gået med på højreekstremismens forsøg på at fremstille sig selv som en folkelig bevægelse og gjorde i deres nyhedsudsendelser kraftig reklame for Pegida’s ‘gåtur’ som en ‘demonstration for ytringsfriheden’, mens demonstrationen mod fremmedhad og racisme overhovedet ikke blev vist og efterfølgende blev beskrevet, som om det var denne gruppe der var de egentlige ekstremister, der blev ‘holdt i ro’ af det massive politiopbud.


København mod Fremmedhad. Foto Erling Skov Madsen

Under Pegidas demonstration gennemførte rapporteren et rigtigt hyggeinterview med Sennels, der fik lov til at sige, at det bare drejede sig om, at almindelige mennesker også skulle have lov til at ytre sig. Nicolai Sennels taler bevidst med to tunger. Den til lejligheden pæne ”jeg er skam ikke i mod muslimer, kun de ekstreme” og på den anden side rækken af tidligere udtalelser som:

»Mishandling af børn, vold mod børn, i øvrigt også mødre, er en naturlig del af muslimsk kultur …«

»En tredje måde, islamiseringen optræder på, er, når særlige områder eller bolig­områder opnår sådan en høj andel af muslimer, at landets indfødte kultur og folk bliver presset ud.«

(Begge citater fra Omstridt bevægelse på vej til Danmark: Bagmand kendt for aggressiv islamkritik

og

“Når man arbejder psykologisk med muslimer, bliver det klart, at man ikke sådan bare kan opfordre en muslim til at lægge sin vrede fra sig. Det ville svare til at bede en revolvermand om at lægge pistolerne hjemme på kommoden, inden han skal hen på saloonen …”
(Nicolai Sennels: ‘Blandt kriminelle muslimer’, 2009).

‘Gåturen’ havde opbakning fra det højreekstremistiske miljø og en række nynazister havde tilmeldt sig. Mens selve indkaldelsen bad disse om at holde sig væk, udtalte Sennels senere, at de var velkomne som enkeltpersoner, de skulle bare ”opføre sig ordentligt” Pegida arrangør vender på en tallerken.

Opbakningen til det højreekstremistiske Pegidadk var lille i alle tre byer. I Aarhus holdt omkring 30 mennesker ud i en halv time, hvor de gik gennem byen uden nogen form for bannere, skilte eller taler, mens opbuddet af politi og presse var massivt.

På Aarhus for Mangfoldigheds demonstration talte blandt andre Carsten Andersen fra Århus mod Krig og Terror, der sagde:

“Århus mod Krig og terror har længe peget på, at Danmark med sin krigspolitik har bidraget til at skabe kaos og udbredt håbløshed og desperation i lande som Afghanistan, Irak, Somalia, Libyen og Syrien. Det har skabt basis for at hverve terrorister, og det har gjort Danmark til et terrormål.

Vi har ligeledes peget på at fremmedfjendsk politik i Danmark skaber udstødelse og håbløshed, som giver basis for at hverve terrorister i Danmark.
Tilsvarende bidrager arbejdsløshed og sociale nedskæringer til frygt for udstødning og fattigdom, og det giver grobund for ekstremister som Pegida”.

Og

“Vi opfordrer politikerne til at stoppe krigspolitik og fremmedhad.
Brug millionerne til velfærd i stedet for på krig og nye jagerfly.

Det er en konstruktiv reaktion på terroren, og det kan gavne Danmarks sikkerhed”.


Aarhus d. 19. januar. Fotos KPnet

Pegidadk har meldt ud at Vejle og Alborg sandsynligvis vil være mål for deres næste forsøg på at få deres fremmedfjendske og reaktionære idéer til at slå an i Danmark og Nikolaj Sennels har meddelt, at Pegida går tur igen i København på næste mandag. Mandag den 2. februar demonstrerer SIAD i Silkeborg.

Se mere om de tre demonstrationer her

Nej til højreekstremisme og fremmedhad: Demonstrationer i København, Aarhus og Esbjerg mandag
Netavisen 18. januar 2015

Se også

Massivt nazifremmøde ved Pegida-demonstration
Redox 20. januar 2015

Netavisen 20. januar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater