USA-allierede: Farlig forbrødning mellem Qatar og Saudi-Arabien

Qatar og Saudi-Arabien har genoptaget de diplomatiske forbindelser efter deres afbrydelse tidligere på året. Forsoningen mellem regionens mest reaktionære regimer og terrorgrupperne, de sponsorerer, er ekstra dårligt nyt for det krigshærgede syriske folk.


USA: Garant for reaktionære regimer verden over. Præsident Barack Obama med Saudi Arabiens kong Abdullah

Saudi-Arabien og klientstaterne Bahrain og Emiraterne (UAE) hjemkaldte i marts sine ambassadører i Doha i protest mod Qatars aktive støtte til Det muslimske broderskab og præsident Morsi i Egypten, som kongehusene opfattede som en potentiel trussel. Nu er Golfstaterne kommet til en ny forståelse, i hvert fald indtil videre.

USA er allieret med og garant for alle de reaktionære regimer på Den arabiske halvø. Den nordamerikanske imperialisme har haft stærk interesse af at få bilagt revir-striden mellem Saudi-Arabien på den ene side og Qatar på den anden.

Læs mere her på Revolusjon.no (på norsk).

Farefylt forbrødring mellom Saudi og Qatar

Netavisen 8. december 2014