IS angriber Kobanê fra Tyrkiet

Den tyrkiske regering tillader at IS(IL) foretager angreb på Kobane fra tyrkisk territorium Verdenssamfundet opfordres til at sige fra over for Tyrkiet

Fra solidaritetstelt på Rådhuspladsen København Fotos Erling Skov Madsen

Selahattin Demirtas var præsidentkandidat ved det nylige tyrkiske præsidentvalg, som samlede kurdiske og venstrefløjsstemmer. Han er også formand for HDP – Folkets Demokratiske Parti.

Dimirtas talte ved det internationale festmøde ved 20-året for dannelsen af CIPOML i Istanbul i slutningen af november.

Se

Den marxistisk-leninistiske verdensbevægelse markerer 20 års kamp for revolution og socialisme

På HDPs ugentlige pressemøde i tirsdags dokumenterede han, at IS (Islamisk Stat) er begyndt at angribe det heroiske kurdiske Kobane i Nordsyrien inde fra Tyrkiet.

Han sagde blandt andet:

– Hvis ikke den tyrkiske stat havde givet IS lov til at være på tyrkisk jord, havde de ikke befundet sig i trygge rammer inden for Tyrkiets grænser. Det undrer os meget, at verden stadig vælger at kigge på denne groteske udviklingen og ikke beder om svar fra de involverede.

Foto: Erling Skov Madsen

Kravet om at Tyrkiet skal ophøre med støtten til IS ignoreres af Tyrkiets NATO-partnere, der angiveligt har erklæret krig mod IS. Demirtas appellerede til verdenssamfundet om at reagere på dokumentationen af IS’ angreb fra tyrkisk jord.


Læs mere hos nudem.dk

Demirtas: IS angriber Kobanê fra Tyrkiet

Se også

Netavisen 4. december 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne