Demonstration 30. november: Black lives matter


Bevægelsen mod undertrykkelse, racisme og politivold vokser over hele verden efter den amerikanske storjury besluttede, at betjenten der dræbte den ubevæbnede teenager Michael Brown ikke skal sigtes for drab. Også i Danmark bliver der protesteret over USA’s racistiske og arbejderfjendske, politik, politi og retssystem. African Empowerment Centre stod d. 30. november bag demonstrationen ‘Solidaritet med Ferguson – Black lives matter’.


Foto: Mediepartisan

På demonstrationen talte bl.a. Josef W. Nielsen. Han lagde vægt på, at vi alle må kræve lige rettigheder for alle mennesker. I USA begås der forbrydelser mod menneskeheden, der vedkommer os alle. Her er det OK at politiet dræber. I Danmark bruger vi ikke dødsstraf – men i USA foretager politiet henrettelser på gaden uden domsafsigelse.

Som en tæt allieret til verdens stærkeste supermagt USA bør Danmark tage skarpt afstand fra dette.


Josef W. Nielsen fra African Empowerment Centre taler

Hør hele talen her

Demonstrationens facebookside

Læs også

Solidaritet med Ferguson: No justice – no peace
Netavisen 26. november 2014

Netavisen 1. december


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne