USA’s og den imperialistiske koalitions krig i Syrien indledt

 
Med et kraftigt luftbombardement mod en række mål i Syrien har USA og angrebskoalitionen, som er opbygget de seneste uger, indledt en krig i et nyt land: Syrien.

Af Kommunistisk Politik

Islamisk Stat: Parade i byen Raqqa, Syrien

Bomberne haglede natten og morgenen igennem ned i Syrien, ikke mindst i og omkring byen Raqqa, som regnes som en bastion for den islamistiske terreorgruppe Islamisk Stat, som har udråbt et kalifat i dele af Syrien og Irak.

De massive bombardementer kan ikke undgå at koste mange civile livet – som i  Afghanistan , under Libyen-krigen og  i Irak i går mod Saddam Hussein og modstanden mod USA krig  og i dag mod Islamisk Stat (IS/IL)

Opstanden i Syrien mod Assad-regimet er blevet støttet massivt af USA, Vesten og.de reaktionære arabiske stater. Den har antaget en stadig mere sekterisk karakter, indtil den islamistiske terrororganisation IS er blevet dens dominerende kraft.

Men hele vejen igennem har den vestlige propaganda fordømt Assad-regimets bombardementer af IS og de andre islamistiske oprørere som ’massakrer på dets egen befolkning’ og som en afgørende begrundelse for, at Assad skulle væltes.

Nu gør den amerikanske krigskoalition, som består af 40 lande,  nøjagtig det samme – bare i endnu større omfang.

Det angives at udover USA deltager de bundreaktionære islamistiske stater Saudi-Arabien, Bahrain, Forenede Arabiske Emirater og Jordan i bombardementerne

Det er præcis de samme reaktionære arabiske stater, som nu leverer fly og raketter til bombardementerne, har bevæbnet IS, mens NATO-landet Tyrkiet har været deres ’safe haven’.

Krigen i Syrien er indledt uden at Assad-regeringen har anmodet om det. Derfor en det en ulovlig krig, i strid med folkeretten.

Den vestlige propaganda siger, at Damaskus var informeret om bombardementerne på forhånd. Det gør dem ikke legitime.

Det er endnu en forbryderisk krig, som er sat i gang. Ikke for at beskytte den syriske eller irakiske befolkning, ikke for at beskytte kurderne i Syrien og Irak, men for at sikre USA’s, Vestens og de reaktionære arabiske regimers interesser og deres kontrol med regionen

Danmark er deltager i krigskoalitionen og deltager i krigen mod IS – og hvem ellers – i både Syrien og Irak.
Den danske lakajregering (for både USA og EU) erklærede sig øjeblikkelig parat til at ære et ’kernemedlem’ i koalitionen.

Dens udenrigsminister Martin Lidegaard afviser ikke, at danske kampfly kan blive sat ind i krigen ligesom under krigen mod Libyen, der førte til massedrab på civile, regimeskifte, kaos og islamistisk kontrol med landet.

Til avisen Jyllandsposten sagde han i går:

– Det er USA, der leder den militære operation. Vi har ikke fået nogen indikation af, at man ønsker yderligere militær støtte, men hvis den kommer, vil jeg ikke afvise, at Danmark skal bidrage. Det er vigtigt, at de arabiske og muslimske lande bidrager. Hvis du spørger USA, er det nok det, der står øverst på deres ønskeseddel. Så vi afventer, at arbejdsdelingen falder på plads.

Denne arbejdsdeling tilrettelægges i denne uge under en række møder mellem koalitionslandene i New York i forbindelse med FN’s generalforsamling.

Se også

Danmark i ny krig: Det er faneme uhyggeligt!
Kommunistisk Politik 9, 2014

Terrorkrigen optrappes igen – Optrap kampen imod den !
Netavisen 11. september 2014

Netavisen 23. september 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne