Ebola: US-patent på både sygdom og medicin

Endnu en trussel mod menneskeheden trænger sig på – den livsfarlige og uhyggelige virus Ebola, der i øjeblikket har sit hidtil værste udbrud i Afrika. Sygdomsudbruddet rejser en række spørgsmål af alarmerende karakter.

Nogle af de spørgsmål der trænger sig på er bl.a.:

Hvad betyder medicinalindustriens interesser for håndteringen af sygdommen?

Hvorfor har USA taget patent på Ebola? Hvorfor udvikles medicin og vaccine under militæret?

Hvilken sammenhæng er der mellem USA’s store interesse for investeringer og militær dominans i Afrika og sygdommen?

Smittede er bragt til USA

To patienter der er smittede med Ebola virus er blevet transporteret til USA. Ikke af lægelige grunde, da den største ekspertise i bekæmpelse af sygdommen findes på hospitaler i Afrika og umiddelbart virker det som en kæmpe risiko at tage bevidst at bringe sygdommen til et andet kontinent.

Sagen skal formentlig ses i lyset af USA’s eksperimenter med Ebola og et kommende lægemiddel, der formodes at kunne indtjene milliarder.

Den ene smittede, der selv er læge og har fået sygdommen under sit arbejde i Afrika, helbreder nu angiveligt sig selv med det ikke-testede lægemiddel ZMapp fra firmaet Mapp Biopharmaceutical.

Hvordan han er kommet i besiddelse af dette ikke-frigivne middel, melder historien ikke noget om.

Patent på Ebola

Den amerikanske stat har gennem The U.S. Centers for Disease Control taget patent på en variant af Ebola. De hævder i patentet, at eje rettigheden til andre varianter af sygdommen, hvis bare disse deler 70 % af sygdommens egenskaber. Men uden tvivl ønsker de, at sikre sig flere varianter. Dette kan være en del af årsagen til at bringe den smittede læge hjem.

Patentet blev udtaget i 2010. Se patent CA 2741 523 A1

Statister i et kæmpe set-up?

I øjeblikket bliver vi forberedt på, at udbrud i vesten af Ebola er en reel risiko. Overskrifterne lyser ‘Ebola vil komme til USA’ og ‘Ebola vil komme til Danmark’. Efter den ‘mirakuløse’ helbredelse lægges der pres på fra mange sider, et ‘folkekrav’ er under opbygning.

‘Sundhedsarbejdere’ har startet en underskriftsindsamling for at det u-testede middel frigives.

Internationale medier kræver ‘at også afrikanerne skal nyde godt af medicinen’.

Udnytter man her den almindelige retfærdige harme mod den herskende ulighed i verden som en kraft, der skal virke for helt andre interesser?

Verdenssundhedsorganisationen WHO indkalder i næste uge et panel af medicinske etikere for at overveje, om eksperimentielle lægemidler bør frigives oftere. Bl.a. ud fra argumentet, at var udbruddet sket i den vestlige verden, ville man have gjort netop dette.

Er vi statister i et spil for skabelse af et behov på den mest bestialske vis, der både skal sælge lægemidler for milliarder og skabe endnu en amerikansk klemme på Afrika?

Det amerikanske militær styrer forskningen

‘Obama tøver’, midlet er jo ikke testet. Er årsagen, at der skal skabes et billede af humane overvejelser, før midlet frigives eller skyldes Obamas tøven, at han foretrækker et konkurrerende firma? Eller måske begge dele. Dog støtter militæret tilsyneladende flere forskellige firmaers forskning.

D. 7. august kunne New York Times meddele, at det amerikanske Food and Drug Administration har besluttet, at et andet lægemiddel,TKM-Ebola, der bliver udviklet under en 140 millioner dollars kontrakt for det amerikanske militær, og også stadig er på eksperimentelt plan, nu bliver frigivet til brug i Afrika.

Forsøg på raske mennesker blev ellers stoppet i juli måned på grund af bivirkninger!

Aktierne i medicinalfirmaet Tekmiras Pharmaceuticals er allerede i stærk stigning.

Vil et provokeret udbrud i USA blive det ultimative pres for frigivelse af en medicin og en vaccine mod den ‘truende pandemi’ på verdensplan? Så vil der virkelig være penge at tjene.

Militærets angiver selv som begrundelse for at gå ind i udforskning af infektionssygdomme, at de ønsker at kunne beskytte deres tropper mod sygdomsangreb overalt i verden, og det er da også logisk nok for en imperialistisk militærmagt med baser og invasioner på alle kontinenter og en del af årsagen.

Ændret definition på pandemi

Når en sygdomssmitte kan kaldes en pandemi (verdensomspændende epidemi) er det en enorm kilde til profit for medicinalindustrien. I 2009 ændrede WHO definitionen på en pandemi, således at linjen om at sygdommen skulle forsage et ‘enormt antal af døde eller syge’, før den kunne betegnes som en pandemi, blev klippet ud

Da sygdommen svineinfluenzaen H1N1 blev anerkendt som en pandemi ud fra den nye definition, betød det vaccineordrer til medicinalindustrien for ca 55 milliarder kr. Den kostede 6.071 menneskeliv, hvor almindelig influenza hvert år koster omkring 500.000 mennesker livet.

Hvis en sygdom anerkendes som en pandemi, er alle lande der er medlem af WHO forpligtede til at købe vaccine. Landene har simpelthen underskrevet kontrakter med firmaerne, der udløses, når sygdommen betragtes som en pandemi. En kæmpe medieskrækkampagne følger gerne med, en kampagne der skal få alle til at føle behovet: ‘Kom med en vaccine straks’.

Samtidigt har stadigt flere af de ansvarlige i WHO interesser i medicinalindustrien.

USA intensiverer sin interesse i Afrika

Spørgsmålet om USA’s stærke økonomiske interesser i Afrika trænger sig også på. Alt hvad USA foretager sig på dette kontinent må ses i denne sammenhæng. Det giver anledning til stor mistro i forhold til enhver form for indblanding og ‘hjælp’ – også i form af ‘sygdomsbekæmpelse’. Er Ebola ikke kun en sygdom, men også et biologisk våben?

Kilder

Grønt lys til at teste ny ebola-medicin på mennesker
Ingeniøren 8. august 2014

Afrikansk professor: Vi vil have medicin mod ebola
Politiken 7. august

Why does the CDC own a patent on Ebola ‘invention?’
Natural News 3. august 2014

Mystisk ændring af WHO’s definition af en pandemi
Information 16. november 2009

Netavisen 11. august 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne