De forbryderiske terrorkrige skaber kaos

Fredsbevægelsen sagde  sandheden, krigspolitikerne løj

11 år efter den ulovlige invasion af Irak og den efterfølgende besættelse hersker der kaos, som der gør i Afghanistan efter snart 13 års krig. I Irak bekæmpes en sekterisk shiamuslimsk regering, støttet af USA og Iran, af sunnimuslimske militser, udstyret af USAs bedste arabiske allierede Saudiarabien Der er konsekvent blevet løjet om terrorkrigene af krigspolitikerne og deres medier mens antikrigbevægelsen hele tiden har afsløret løgnene og advaret mod de forbryderiske krige og deres katastrofale konsekvenser 

 Frontbanneret ved den store demonstration i København mod Irak-krigen 15. februar 2003

 De danske og alle de andre krigspolitikere løj om  masseødelæggelesvåben.. De lyver, når de siger der er skabt demokrati og stabilitet i Irak, Afghanistan og hvor ellers, der føres terrorkrig. Terrorkrigen har ført til mere terror – og til katastrofer for befolkningerne. Til hundredtusinder og millioner af dræbte. Til gigantiske flygtningestrømme. Til ødelagte nationer og generationer uden håb om en fremtid.

Den ny fredsbevægelse afslørede krigspolitikernes løgne og fortalte sandheden: At folkeretsstridig krig og besættelse fører til kaos og ikke til demokrati, stabilitet og fremgang. At USA’s og NATOs krige ER terror.

Antikrigsbevægelsen  udviklede sig nærmest eksplosivt  i Danmark og over hele verden efter 11. september 2001 og starten på krigen mod Afghanistan. Op  til Irak-krigen, der indledtes i marts 2003 gennemførte den de største globale masseprotester, der nogensinde er set. Den danske fredsbevægelse kæmpede specielt for at forhindre dansk krigsdeltagelse – men Danmark har været aktivt med, og tilmed i forreste række, fra begyndelsen. Krigsforbryderen, mesterløgneren og NAATO-terroristen Anders Fogh beskyldte krigsmodstanderne for at ’støtte terror’

Snart 14 år efter terrorkrigens start er den stadig i fuld gang og trækker sine blodige spor i land efter land. Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Palæstina. Fra Mellemøsten bevægede den sig til det arabiske Nordafrika og længere ned i Afrika.

Hvad der sker i disse dage i Irak – hvor to islamistiske fraktioner, støttet af udenlandske magter – er et direkte resultat af den forbryderiske ’krig mod terror’. Den afslører også, at  krigspolitikerne har løjet fra starten og frem til i dag, hvor  løgnen fortsætter sammen med krigene.

Nogle af krigspåskuddene er for længst afsløret som bedrag. F.eks. løgnen om irakiske masseødelæggelsesvåben. Eller løgnen om at man bekæmpede islamistisk terrorisme.

Sandheden er at Vesten siden før den (ulovlige) sovjetiske invasion i Afghanistan har udrustet og samarbejdet med islamistiske terrorgrupper som Al Qaeda og Osama bin Laden. I Irak kom det undertrykkende shiamuslimske Maliki-regime til magten, støttet af både Iran og USA. I Libyen har de islamistiske militser det sidste ord.

Den økonomiske og militære støtte til dagens islamistiske militser- som ISIL (‘Den Islamiske Stat i Irak og Levanten’), der opererer og har opereret i  Libyen, Syien og nu marcherer mod Damaskus for at oprettet et kalifat – er  kanaliseret gennem Saudiarabien, USA’s tætteste forbundsfælle i den arabiske verden, og et af de mest reaktionære regimer i verden.

Dansk Folkeparti har således været med til at bringe stridende islamistfraktioner til magten i Irak og Libyen og til at styrke dem i Afghanistan, Syrien og andre steder. Den blodbestænkte Fogh blev belønnet for sine løgne og blev NATOs generalsekretær i stedet for at komme for en domstol.  Ingen af krigspolitikerne er blevet retsforfulgt og straffet for krigsforbrydelser og massemord.

 Dorte Grenaa taler for Ingen krig mod Irak på Rådhuspladsen i København ved elevdemonstration mod krigen 20. februar 2003

Den danske og internationale fredsbevægelse advarede mod  krigene og besættelserne med antikrigsinitiativer i Danmark som FredsVagten ved Christiansborg, Stop Terrorkrigen (tdl. Nej til krig og terror) og Ingen krig mod Irak.

Der er i disse dage, hvor det irakiske kaos, skabt af  Bush., Blairs og Foghs krig, igen trækker overskrifter i medierne, god grund til at gense eller stifte bekendtskab med krigsmodstandernes argumenter.

Her gengives to taler af Dorte Grenaa, talsmand for Stop Terrrorkrigen og medlem af koordinationsgruppen for Ingen krig mod Irak (senere Nej til krig) – og daværende formand for Arbejderpartiet Kommunisterne – lige op til og lige efter krigen mod Irak blev indledt.

Den ene ved en skoleelevdemonstration på Rådhuspladsen i København den 20. februar 2003

Se

Dansk krigsdeltagelse er dansk krigsforbrydelse

Den anden var ved en demonstration foran den amerikanske ambassade i København den 1. maj 2003

Se
Iraks fremtid skal bestemmes af den irakiske befolkning

Det er ikke bare vigtige kilder til historien, men udtrykte den linje, den danske og internationale antikrigsbevægelse udviklede mod USAs og Vestens terrorkrig, og som fortsat er aktuel og gyldig.

Se også en analyse af situationen i Irak i dag fra Stop Terrorkrigen – med links til udtalelser fra 2002 og frem

Terrorkrigen er en katastrofe:  Stop al udenlandsk indblanding i Irak  
Udtalelse  fra Stop Terrorkrigen 14. juni 2014


Netavisen 16. juni 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne