1. maj 2014 på Den Røde Plads i Fælledparken


Den Første Maj er en festdag for de fremskredne frihedskræfter i de brede masser verden over, den er skabt af os selv i modsætning til alle andre festdage, som blev tildelt fra oven.


Sidste år: 1. maj på Den Røde Plads

Mange ser kun enten et symbol for arbejderbevægelsen eller en folkefest. Den er begge dele. Det er arbejderklassens internationale kampdag, og egentlig hele folkets dag,

Den bærer den brede befolknings forhåbninger, ønsker og kamp for et liv i uden truende krige, uden frygt for morgendagen og med et demokrati, der omfatter menneskehedens reelle udfordringer: Kamp mod de truende miljøkatastrofer, det daglige brød, husly og arbejde til alle.

Men arbejderklassen er den ledende og afgørende sociale kraft. Og 1. maj mobiliserer den sine kræfter i hele verden til de igangværende og forestående kampe.

I Fælledparken i København samles mange forskellige grupper, partier og enkeltpersoner for at fejre majdagen. Alle steder tales der på dagen om de levevilkår, de sociale reformer skaber for de underste.

Men ét sted nævnes de ved deres rette navn: EU-skabte, neoliberale nedskæringer, til gavn for de få, de rigeste og de største virksomheder, til stor skade for de underste, dem der blev syge, dem der manglede det nødvendigste i forvejen.

På Den Røde Plads i Fælledparken lyder kravet klart og tydeligt: Rul reformerne tilbage!


Foreløbigt program for Den Røde Plads i Fælledparken (tæt bag Frimurerlogen)

Talere:

Talere: Erik Bach, Folkebevægelsen, kandidat til EU-valget – Dorte Grenaa, APK – Mogens Egede, EEO Sjælland – Jens Andersen, Vi tager Danmark tilbage – Ulrik Frost, fyret talsmand fra Letz Sushi – Irene Clausen, Boykot Israel

Musik:

Røde Horn – Lior Kojo – Fri Galaxe – Disarray Son – Ali Sufi, antiracistisk musikalsk indslag med Misshell, CC, Sandra og Rebecca, Ethanol, Mic

Netavisen 11. april 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater