Den tyske regering i eksplosivt samarbejde med det amerikanske IT- og efterretningsfirma CSC


I Tyskland er der i kølvandet på aflytningsskandalen med NSA i centrum opstået en stærk debat omkring den tyske regerings samarbejde med IT-giganten CSC.CSC – en global it-service virksomhed med filialer i 70 lande. I Danmark er CSC’s officielle opgaver at styre bl.a. indskrivning på hospitalerne og statens inddrivning af skat

IT-selskabet CSC i Danmark er først og fremmest kendt for sin brutale arbejdsgiverpolitik, der i 2011 fik virksomheden til at hyre indiske it-folk under falske forudsætninger for at knække medarbejdernes strejke mod stærkt forringede arbejdsforhold. Det amerikanske CSC – Computer Sciences Corporation – overtog i 1996 det daværende Regnecentralen I/S – Danmarks største IT-virksomhed.

I 2007 beskæftigede CSC i Danmark 2700 personer. Antallet er i dag betydeligt lavere. CSC står blandt andet for politiets og skats IT-systemer.

På verdensplan er CSC en gigant med 79.000 ansatte globalt i 2007. Men CSC er rundt om i verden ikke bare kendt for sin antifagforeningspolitik. Det er også kendt som en efterretnings- og spionagevirkshed og dens nære samarbejde med NSA. I Tyskland vækker det røre. Det rejser spørgsmål om, hvordan det forholder sig med Danmark.

Journalisten Christian Fuchs, NDR, har til Tagesschau skrevet en artikel, hvor han afslører det tætte samarbejde med det suspekte firma.

Første del af artiklen, oversat af Stop Terrorkrigen, gengives her:

Eksplosive aftaler med omstridt partner!

Den amerikanske udbyder af spionagetjenster, CSC har i årevis arbejdet for den tyske forbundsregering på følsomme områder. Dette fremgår af undersøgelser som ‘NDR’ og ‘Süddeutsche Zeitung’ har foretaget.

Siden 1990 har forskellige forbundsministerier afgivet ordrer for næsten 300 millioner euro til datterselskaber af Computer Sciences Corporation (CSC). Et af dem var desuden involveret i CIAs bortførelse af tyskeren Khaled al Masri.

I 2009 underskrev forbundssregeringen en rammeaftale med den private sikkerheds- og it-udbyder CSC om rådgivning i sikkerhedsrelevante områder. CSC er et amerikansk firma, som frem til i dag har arbejdet for USA’s aflytningstjeneste NSA.

Blandt andet udviklede firmaets medarbejdere et nyt it-system og spionagesoftware for NSA. CSC arbejdede også for FBI og CIA som it-udbyder.

Hemmelige flyvninger med bortførte mistænkte

Mellem 2003 og 2006 var CSC CIA’s hovedleverandør og hjalp med deres verdensomspændende bortførelsesprogram – for eksempel med udlejning af fly og besætninger til at transportere bortførte terrormistænkte til hemmelige fængsler.

De af CSC chartrede fly blev brugt i Afghanistan, Irak og i Libyen og fløj til Rumænien, Grækenland eller Albanien. Blandt andet transporterede et Gulfstream-fly i 2004 på CSC’s bestilling den tyske Khaled al Masri fra et torturfængsel i Afghanistan til Albanien. Der satte private sikkerhedsfolk ham af på en skovvej, efter at USAs regering var blevet nødt til at indrømme, at de havde holdt en uskyldig som fange i månedsvis.

Mange ordrer fra forbundsregeringen

Ifølge researcherne fra ‘NDR’ og ‘Süddeutsche Zeitung’ fik tre tyske datterselskaber af CSC i årene mellem 2009 og 2013 nøjagtig 100 ordrer fra 10 forskellige ministerier og fra forbundskanslerens kontor.

CSC testede bl.a. for forbundskriminalkontoret, om kildekoden til spionagesoftwaren ”Staatstrojaner” var forfatningsmæssigt i orden. Justitsministeriet fik hjælp til indførsel af elektroniske journaler til forbundsdomstolen og statsadvokaten. Indenrigsministeriet fik konsulenthjælp af CSC ved opbygning af et våbenregister og personnummerregister. Ud over dette deltog CSC i projektet De-mail for en sikrere e-mail trafik. Dette fremgår af et internt papir fra indenrigsministeriet, som NDR og Süddeutsche Zeitung er i besiddelse af.

Mange af disse ordrer berører yderst følsomme områder.

Hvilken rolle spillede Reinhard Göhner?

Interessant i denne sammenhæng er én person: Siden 1998 har Reinhard Göhner været bestyrelsesmedlem i CSC Deutschland Solution. Inden da var Göhner Forbundsdagsmedlem for CDU og inden da Statssekretær i Justits- og Erhversministeriet.

Fra 1998 fik CSC tydeligt flere ordrer fra forbundsstaten.

En talsmand fra indenrigsministeriet sagde om dette:
“Dr. Göhner har ikke spillet nogen rolle ved de omtalte rammeaftaler med firmaet CSC Deutschland Solutions GmbH.”

Der skulle ikke være noget sammenhæng mellem statens ordrer og politikerens bestyrelsesposter. Göhner selv ville ikke udtale sig.

CSC fik trods alt nogle gode år med statsopgaver efter politikerens indtræden i bestyrelsen.

Millioner fra regeringen og forbundshæren

CSC fik alene i de sidste 4 år af den seneste lovperiode 25,5 millioner euro for rådgivning af forbundsministerier. Siden genforeningen har forbundsregeringen overført i alt 180 millioner euro til CSC og deres datterselskaber. I denne sum er de ordrer, som forbundshæren har givet til CSC ikke inkluderet. De sidste 20 år har de tyske styrker bestilt 364 direkte opgaver, som CSC har tjent mere end 115 millioner euro på.

Blandt andet udførte den private entreprenør et sikkerhedskoncept for marinen og et studie til “Realisierung des militärischen Seelagebildes”. Til ledelsen af luftvåbnet i forsvarsministeriet lavede CSC et studie over “Optimalen Flottenmix für einen operativ/taktischen Lufttransport“.

Oversat af Stop Terrorkrigen fra

Brisante Deals mit umstrittenem Partner
NDR 15. november 2013

Del 2:
“Diese Naivität ist fast schon lachhaft”
NDR 15. november 2013

Netavisen 19.november 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne