Asylret: Udvisningerne til Afghanistan fortsætter

Meddelelse fra Asylret den 4. oktober 2013

Gennem Asylrets kontakter i Turkish Airlines, er det blevet afsløret, at den danske regering fortsat fremturer med sin umenneskelige udvisningspolitik og at Turkish Airlines som altid står til rådighed.

Vores kilde i Turkish Airlines har oplyst til Asylret, at der i de kommende 3 uger vil være en stor del af de afghanske asylansøgere, som sidder i danske asylcentre, som vil blive tvangsudvist til Afghanistan. Alt tyder på, at i alt ca. 800 afviste afghanere skal tvangsudvises i den nærmeste fremtid.

Tvangsudvisningerne vil ifølge vores kilde blive påbegyndt hurtigst muligt.

Sandsynligvis vil anholdelser finde sted allerede i weekenden og fortsætte i de kommende uger.

Krigen i Afghanistan

Krigen i Afghanistan har bragt tusindvis af civile ofre med sig. Den afghanske civilbefolkning bliver igen og igen, både fra Talebans side, men også fra Nato
troppernes, udsat for overfald, bombninger og drab.

De danske magthaveres adfærd med umenneskelige tvangsudvisninger ignorerer den kritiske situation i Afghanistan, og bringer de mørke år omkring Anden Verdenskrig, hvor daværende danske myndigheder masseafviste flygtninge fra nazisternes terrorregime, i erindring.

Den danske stat burde anerkende deres forpligtelse til at hjælpe og beskytte flygtninge fra et land i krig.

Turkish Airlines medansvarlig for tvangsudvisninger

Den officielle statsracisme, som involverer en uanstændig udlændingepolitik og ekstremt restriktiv praksis, en manglende respekt for menneskeliv samt et
uhyrligt forhastet deportationsapparatus, er imidlertid ikke det eneste aspekt af de umenneskelige udvisninger.

De flyselskaber, der medvirker til at transportere tvangsudviste asylansøgere af lutter økonomiske interesser, er medansvarlige for, at udvisningerne lader sig gøre på et praktisk plan. Piloter og øvrigt personale kan ikke undgå at være vidende om, at der er tale om tvangsdeportationer, da de afviste ofte vil være i håndjern/strips, og de desuden eskorteres af danske politibetjente.

Vi mener, at den tavse medvirken, der udøves i Turkish Airlines samt i alt involveret personale, er udtryk for en accept af de tvangsdeportationer den danske stat eksekverer, med alvorlige konsekvenser til følge.

Det er ikke første gang at det tyrkiske flyselskab er involveret i tvangsudvisninger af afviste asylansøgere. De havde en markant rolle i midt- og slut 90’erne, med udvisninger af afviste iranske asylansøgere.

I 2012 og 2013 stod det tyrkiske flyselskab igen til rådighed for den danske statsracisme, og deltog aktivt i tvangsudvisningerne af de afviste afghanske
asylansøgere. Dette minder os om de flygtninge, som blev sendt retur til Tyskland, og senere omkom i nazisternes udryddelseslejre.

Folk har ikke glemt de uhyrlige begivenheder der fandt sted under Anden Verdenskrig. De vil ej heller glemme eller passivt tillade de nuværende udvisninger. Deres medløber, som gør disse mulige, Turkish Airlines, bør anerkende deres medansvar og nægte at understøtte den danske stats racisme og uanstændige behandling af sårbare individer og familier.

Asylret. Lærke, Said Parvin

www.asylret.dk

info@asylret.dk

facebook. asylret

Netavisen 5. otober 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater