USA udviser igen aggressivitet og uansvarlighed i Korea

Pressemeddelelse
Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

USA’s og Sydkoreas regering har åbenbart intet lært af den meget alvorlige og krigstruende krise i foråret 2013 på den koreanske halvø.

De gør det igen. De forsøger igen at iværksætte en alvorlig krise i Korea.

Siden den 19. august har meget store militære styrker i Sydkorea afholdt den 100 % amerikansk ledede og amerikansk initierede angrebs-krigsøvelse Ulji Freedom Guardian.

I krigsøvelsen deltager ca. 30.000 amerikanske soldater og dobbelt så mange sydkoreanske. Hertil kommer styrker fra en række af USA’s nærmeste allierede så som Danmark, Australien, Canada, Frankrig, New Zealand, Norge og Storbritannien.

Danmark er med i øvelsen med et antal officerer. Krigsøvelsen Ulji Freedom Guardian er planlagt til at forløbe i resten af august måned.

Krigsøvelsen skal åbenlyst indøve en invasion af og ”regimeskifte” i Den Demokratiske Folkerepublik Korea i Nord, og der indgår indøvning i brug af atomvåben og andre masseødelæggelsesvåben.

Krigsøvelsen finder sted netop som Nord-Syd dialogen i Korea skrøbeligt er ved at blive genoptaget. Det gælder f.eks. den nye aftale om genåbningen af Kaesong Industrizonen og de igangværende Nord-Syd Røde Kors forhandlinger om familiesammenføringer.

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea finder, at krigsøvelsen Ulji Freedom Guardian er udtryk for en dyb uansvarlig og aggressiv udfordring af den skrøbelige situation på den koreanske halvø – en situation, der efter forårets meget alvorlige krise var på vej til en forsigtig stabilisering og nord-syd dialog.

Det er Obamaregeringen, som den øverst ansvarlige, åbenbart parat til kaste over bord til fordel for en ny alvorlig Koreakrise.

Vi tager på det skarpeste afstand fra Ulji Freedom Guardian krigsøvelsen og kræver den stoppet omgående.

Hvis afspænding – herunder atomafrustning – og dialog i Korea skal lykkes, så må de store aggressive amerikansk-sydkoreanske krigsøvelser ophøre i Korea. Ulji Freedom Guardian er kun egnet til at dreje udviklingen i Korea i den gale retning.

USA’s regering må i stedet tage imod DDF Koreas forslag fra juni 2013 om en bilateral nordkoreansk-amerikansk dialog på højt plan.

Vi kræver ligeledes, at den danske regering bidrager til afspænding og dialogen i Korea ved at trække de danske officerer hjem.

Netavisen 25. august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne