Whistleblowere vs. spioner og militær: WikiLeaks giver sig selv en  online   ‘forsikring’

Hvis der er noget medie, USA’s og NATO’s efterretningstjenester ønsker bliver standset og bragt til tavshed, er det Wikileaks.

Denne central og internetportal for whistleblowernes har siden stiftelsen i 2006  offentliggjort en lang række hemmeligt-stemplede dokumenter – bl.a. amerikansk diplomatpost – som  har bragt USA og mange af dets allierede og også andre regeringer i forlegenhed.

De har givet vigtige afsløringer af  hvad der foregår i det globale magtspil og i de imperialistiske krige under den polerede diplomatiske facede og mainstream-mediernes løgne eller fortielser.

Stifteren og hovedredaktøren af WikiLeaks Julian Assange har siden juni 2012 opholdt sig på den ecuadorianske ambassade i London uden at have fået mulighed for at flyve til Ecuador, hvor han har fået politisk asyl.

Dette blev gentaget, da USA forhindrede en anden whistlebloer, dne tidliogere NSA-efterretningsofficer Edward Snowden i at forlade Rusland og tage til Venezuela, hvor han har fået asyl. Han har nu modtaget et midlertidigt asyl for et år i Rusland til Obama-regeringens vrede. Wikileaks bistod i den forbindelse Snowden.

Wikileaks har blandt andet offentliggjort hemmelige dokumenter fra den amerikanske hær, som de modtog fra  den  i Irak udstationerede soldat Bradley Manning, der afslørede amerikanske krigsforbrydelser mod civile i Irak og Afghanistan, og hvordan der officielt blev dækket over dem.

Manning blev arresteret i 2010. Først i juni 2013 kom han for en amerikansk militærdomstol, hvor han er dømt skyldig. Anklageren kræver 60 års fængsel.

I fagbladet Journalisten fortælles historien om en lille flig af den intensive jagt på WkiLeaks

FBI spionerede mod Assange via Danmark

I august 2011 opdagede og afbrød  den islandske regering  en FBI-operation mod WikiLeaks og Julian Assange. Journalisten afslører, at  FBI i 2012 fortsatte operationen via Danmark. Agenter fra FBI skal have holdt flere møder med en hemmelig WikiLeaks-kilde i Aarhus. Her har kilden udleveret store mængder data om WikiLeaks til FBI.

I  det udleverede materiale er også oplysninger om danske  journalister, der har haft kontakt til WikiLeaks.

Nu har WikiLeaks postet 400 gigabytes kodet materiale på dens facebook og twitter-sider på  internettet. Det er  en gigantisk dokumentsamling med nye afsløringer, som skal udgøre en slags ’forsikring’ mod overgreb mod lækage-organisationen og dens ledere. I dette tilfælde vil koden vil blive gjort tilgængelig.

Hvilke dokumenter det drejer sig om, er ikke kendt. WikiLeaks har tidligere lagt krypterede dokumenter op som ’forsikring’ for Julian Assange, som menes at stamme fra Bradley Manning. Der spekuleres i om det drejer sig om yderligere dokumenter fra Edward Snowden.

Hvad der hidtil  er kommet frem fra dnene kiloede er ifølge WikiLeaks ’kun toppen af isbjerget’.

Netavisen 20. august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne