Blokade mod olie- og gasboringer i West Sussex: Landsbyen Balcombe siger ”Frack Off!”

Klik på billedet og se video fra protesten i Balcombe

I landsbyen Balcombe i West Sussex, England er olie- og gasfirmaet Cuadrilla gået i gang med prøveboringer efter olie og gas. Materialerne skal bringes op af jorden gennem den såkaldte fracking, hvor kemikalier pumpes ned i undergrunden under højt tryk.

Et stort flertal af egnens beboere vender sig kraftigt imod dette og boringerne har været forhindret en uge gennem blokader. Blokaden er nu brudt og boringerne er gået i gang under intens politibeskyttelse.

Landsbyen ligger ganske tæt på det lokale vandreservoir der forsyner 80.000 familier med vand.

Firmaet påstår, at processen er fuldstændig uskadelig og sikker, helt i strid med alle erfaringer. Der vil altid være risiko for udslip og de sker som regel. Virkningerne af de meget giftige kemikalier er voldsom og ødelæggende. Det drejer sig bl.a. om risiko for kræft, fosterskader, nerveskader mm.

Landsbybeboerne frygter også, at rystelserne under processen kan give jordskælv og gøre jernbanen, der løber tæt forbi området, ustabil. Frygten er ikke grebet ud af luften, da fracking, ifølge NewScientist, allerede har været skyld i jordskælv ved boringer ved Blackpool.

Læs også

Fracking efter skifergas tidobler risikoen for jordskælv
Ingeniøren 12. juli 2013

Nej til skifergas
Kommunistisk Politik 7, 2012

Netavisen 4. august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne