Interview med Edward Snowden

Anden del af  Glenn Greenwalds interwiev med Edward Snowdon er offentliggjort i The Guardian. Se interviewet her

Han fortæller bl.a. hvordan han da han som meget ung startede i jobbet som analytiker hos NSA, troede på det politiske system og dets gode intentioner. Han troede på, at vi lever i en fri verden med retten til privat kommunikation.

Den opfattelse fik mødet med den information han fik gennem sit arbejde ham til at revidere. Information der endnu ikke havde været igennem propagandamaskinen. I interviewet fortæller han bl.a.:

NSA begrænser sig ikke til registrering af fremmede magter, men samler og vurderer oplysninger om al kommunikation mellem mennesker, ikke kun mistænkte enkeltpersoner, men alle. Al vores internettrafik og private telefonsamtaler.

NSA lyver om deres aktiviteter, også overfor Kongressen.

Gennem Prism-programmet anvender den amerikanske regering firmaer som Google, Facebook, Apple, Microsoft, der alle samarbejder med NSA.

”Jeg vil ikke leve i en verden hvor alt hvad jeg siger eller gør registreres. Jeg har ventet, mens jeg passede mit arbejde og håbede at nogen ville stoppe det. Men ingen ansvarlige indenfor systemet stopper det, det tager bare til”.

Edward Snowden forventer, at “USA vil betragte mine handlinger som en alvorlig forbrydelse og at jeg har udført spionage. De vil sige, at jeg har hjulpet fjenden”.

Første del af Greenwalds interview kan ses her

Netavisen 10. juli 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne