DIDF om dommen mod ROJ TV: ’Et uacceptabelt indgreb i pressefriheden’

Af DIDF
Forbundet af demokratiske arbejderforeninger, Tyskland

DIDF fordømmer den danske domstolebeslutning om at inddrage sendetilladelserne til ROV TV, NUCE TV og MMC TV.

– Dommen er et uacceptabelt indgreb i ytrings- og informationsfriheden og undergraver den igangværende proces for en fredelig løsning af det kurdiske spørgsmål i Tyrkiet, siger Düzgün Altun fra DIDF’s landsledelse.

Landsretten i København har frataget medievirksomheden Mezopotamya Broadcasting sendetilladelserne til fjernsynskanalerne Fernsehsender  ROJ TV, NUCE TV og MMC TV. Derudover blev virksomheden idømt en bøde på omkring 2 millioner euro.

Retssagen er løbet siden 201, og den endelige dom begrunder retten med overtrædelse af den danske anti-terrorlov.

Altun kritiserer domstolsafgørelsen for at sætte politiske kalkuler over ytrings- og pressefriheden, og for at den danske domstol har bøjet sig for presset fra Ankara i relation til den nuværende proces for en fredelig løsning på det kurdiske spørgsmål.

-  Det er velkendt, at den tyrkiske regering gjorde sin tilslutning til valget af den tidligere danske statsminister Fogh Rasmussen til NATO’s generalsekretær afhængig af, at der blev indledt retslige skridt mod det kurdiske ROJ TV. Den danske regering har øjensynligt nu indfriet sine løfter, siger Altun.

DIDF understreger, at foreningen solidariserer sig med de ramte TV-stationer, som er kurdernes stemme i Tyrkiet og Europa.

Den opfordrer også den demokratiske offentlighed i Tyskland til at stå solidarisk med ROJ TV.

– Bare for to uger siden forsøgte det højeste radioråd i Tyrkiet at bringe den oppositionelle TV-kanal HAYAT TV til tavshed. Dette forehavende blev indstillet på grund af en stærk international protestbølge. Nu har ROJ TV brug for den europæiske demokratiske offentligheds støtte og solidaritet.

Netavisen 5. juli 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater