Fodbold VM i Brasilien: 200.000 i protest mod prestigeprojektet

 

Sao Paulo, Brasilien 17. juni 2013 (foto RT)

I Brasilien forbereder man fodbold VM og investerer offentlige midler i det kolossale prestigeprojekt. Da regeringen samtidigt annoncerede en stigning i priserne på den offentlige transport, var det dråben der fik modstanden til at bryde ud.

Protesten har udviklet sig til en omfattende bevægelse mod ulighed, fattigdom, korruption og imod den voldsanvendelse regeringen har anvendt imod demonstranterne.

Flere hundrede tusinder har i de seneste dage været på gaden og uropolitiet har brugt tåregas, gummikugler, peberspray og vandkanoner, meget lig situationen i Tyrkiet.

Situationen hvor byggespekulanternes og bankernes kæmpemæssige prestigeprojekter betales med nedskæringer og fattigdom i befolkningen ses i disse år over hele verden. Kampen imod dem gør det også.

Rio de Janeiro, Brasilien 17. juni 2013 (foto RT)

Andre megaprojekter

I hele Europa er der gang i projekter som højhastighedssjernbanen i Italien, hvor der udvikler sig modstand i Val di Susa.

I Tyskland i Stuttgart, hvor folket i mere end tre år er gået til bred modstand mod bygningen af en underjordisk station til mere end 6.8 milliarder euro, der vil have den halve kapacitet af den gamle station, og i Berlin, hvor mange milliarder er investeret i en storlufthavn, som ikke fungerer.

I Frankrig har befolkningen aktivt rejst sig imod lufthavnen Notre-Dames-des- Landes; og så videre.

Det er alle megakostbare projekter i en tid med nedskæringer og sparepolitik

 

Se artikel og video fra Brasilien fra RT her

 

 

Netavisen 18. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne