Kæmpe demonstrationer og gadekampe i Tyrkiet

En aktion for at bevare en park i det centrale Istanbul har udviklet sig til en landsdækkende kamp, med voldsomme overgreb fra politiet med vandkanoner, gummikugler, peberspray og tåregas. Politiet har nu opgivet byens centrale plads hvor demonstranter fra hele landet er samlet. NATO-landet Tyrkiet er i oprør

Det startede med en fredelig besættelse af Gezi Parken i Istanbul, det eneste grønne åndehul der er tilbage i indre by. Parken skal nedlægges og istedet skal der opføres et butikscenter. Styret har slået hårdt og brutalt ned på demonstranterne.

Parken blev ryddet og kampene har bølget i gaderne med ekstrem politivold. Der er blevet brugt tåregas i netroen, der blev lukket af, der er brugt vandkanoner, peberspray og gummikugler. Mange er sårede.

Protesterne har udviklet sig til en generel modstand mod den islamisk baserede regering og ministerpræsident Recep Tayyip Erdogan og der demonstreres i en mange byer landet over.

I løbet af dagen er folk fra hele landet samledes i Istanbul og lørdag trak politiet sig tilbage fra Istanbuls centrale plads, men metroen bliver holdt lukket for at forhindre folk i at nå frem til centrum.

Se billeder fra Imgur.com

Billeder fra BBC

Video RT opdateret 2. juni

Fra Tyrkiets Arbejdets Parti EMEP (tyrkisk)

Fra VGTV (norsk)

Netavisen 1. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne