Italienske protester: Vi må have penge for at kunne leve

 

 

 

 


Angela Merkel med nazisymbol

 

Tusinder samlede sig i Rom i lørdags til protest mod nedskæringspolitik og arbejdsløshed. Demonstranterne stillede krav til premierminister Minister Enrico Letta om at skabe jobs for at trække Italien ud af recessionen.

Bannerne lød bl.a.  ”Vi kan ikke vente længere” og ”Vi må have penge for at kunne leve”. Tålmodigheden er ved at være brugt op.

Den nye regering følger samme EU-politik som den tidligere under Mario Monti og der er ikke den store tillid til at dette vil ændre sig, selvom den kom til magten på valgløfter om at skabe jobs. Ifølge en ny meningsmåling er tilliden til regeringen faldet fra 48 % til 34 % siden begyndelsen af maj.

Ungdomsarbejdsløsheden i Italien er på omkring 38 %.

Se reportagen fra RT her

Netavisen 20. maj 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne