Arbejdsløs franskmand brænder sig ihjel foran jobcenter i protest mod tab af dagpenge


Den 43-årige arbejdsløse franskmand  Djamal Chaab satte onsdag ild på sig selv og brændte til døde foran et jobcenter i Nantes Han stod til at tabe understøttelsen


Fra protest i Paris mod nedskæringsreformer

I Danmark er titusinder ved at miste retten til dagpenge. En del af dem vil heller ikke have ret til kontanthjælp og falder helt ud af det såkaldte sociale sikkerhedsnet.

I Nordafrika startede det arabiske forår, da en ung mand i Tunesien satte ild på sig selv i protest mod arbejdsløshed og usikkert eksistensgrundlag. Nu forekommer selvafbrændinger også i det kriseramte EU.

I begyndelsen af januar brændte en 57-årig arbejdsløs mand sig ihjel i protest i den spanske by Malaga. Onsdag den 13. februar satte Djamal Chaab ild på sig selv foran Pôle emploi  i byen Nantes – hans lokale  jobcenter, hvor han var registreret som arbejdssøgende. Han døde af forbrændingerne.

Jobcentret havde meddelt ham, at han ikke længere var berettiget til understøttelse.

Chaab havde på forhånd fortalt jobcentret, hvad han agtede at gøre i protest mod at miste sit forsørgelsesgrundlag, med angivelse af hvor og hvornår.  Derfor var der posteret politi ved bygningen – men det kunne ikke forhindre Chaabs aktion.

Der er mere end 3 millioner arbejdsløse i Frankrig med 10,3 pct. ledige. Det er det højeste tal i 12 år, og det vokser i 2013.

Desperationen breder sig. Og ikke kun i det dybt kriseplagede Sydeuropa.

Netavisen 14. februar 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne