Nazimassakrer over verden

Kommunistisk Politik 16, 2012

Amerikansk nazimassakre mod sikher – og voksende krav i Tyskland om forbud mod NPD efter nazimord

Snigskytter fra den amerikanske marine 2010
Under nazitegn: Snigskytter fra den amerikanske marine 2010

Søndag den 5. august gik den 40-årige nazist Wade Michael Page ind i et Sikh-tempel i Oak Creek i den amerikanske stat Wisconsin med en halvautomatisk 9mm pistol og flere magasiner med ammunition og skød mod de omkring 50 mennesker, der havde samlet sig til bøn.

En tempelleder forsøgte at stoppe Wade, men blev dræbt på stedet.

Det gav imidlertid nogle kvinder og børn tid til at søge dækning. Seks blev dræbt og adskillige såret, heriblandt en politimand blandt dem, der kom til undsætning. Wade dræbte sig selv med et skud i hovedet efter at være såret af en anden politimand.

USA har i årevis været plaget af dræbere, der går amok mod mere eller mindre tilfældige menneskemængder – på universiteter, i cafeteriaer eller som ved biografmassakren i Aurora, Colorado under premieren på den seneste Batman-film The Dark Knight Rises, hvor 12 mennesker blev dræbt og 58 såret.

Gerningsmanden James Eagan Holmes var som Breivik på Utøya forklædt og fik biografgængerne til i første omgang at tro, at han var en gimmick i forbindelse med filmpremieren. Han affyrede en tåregasgranat og adskillige runder fra flere pistoler.

Normalt afskrives de amerikanske massakrer som begået af ensomme galninge og udløser en kort debat om stramning af våbenlovene, uden at der sker noget, indtil næste gang …

Men i Michael Pages tilfælde går det ikke så nemt. Det kunne nemlig ikke skjules, at Wade var nazist. Og at hans massakre var motiveret af den perverse ideologi.

Nazi i den amerikanske hær

Nazi-terroristen og massemorderen Michael Page var ansat i den amerikanske hær fra 1992-98.

Der gjorden han sig bemærket med sine nazi-tatoveringer og naziforkyndelser, som han udbredte. Han var tilknyttet en eliteenhed med speciale i psykologiske operationer (PSYOPS), og arbejdede på en stribe amerikanske baser som Fort Sill, Oklahoma, Fort Bliss, Texas, og endelig Fort Brag, North Carolina.

For at blive medlem af denne eliteenhed gennemførte Page en række skrappe prøver. Ifølge den amerikanske militærpsykiater John Libeert kræver det af soldaterne, at de ‘kommer ind hovedet på fjenden’. Liebert tilføjede, at ‘Disse fyre er ikke bare store lys. De er rene fyrtårn.’

Wade fik adskillige medaljer under sin tjeneste, heriblandt to for god opførsel og en for ‘humanitære ydelser’.
Da han blev fyret fra hæren, var det ikke på grund af nazisme, selvom det dengang var fyringsgrund. Årsagen var simpelthen druk.

Under krigene i det sidste årti har den amerikanske hær i praksis ophævet begrænsningerne for at indrullere nazister.

De er tværtimod velkomne, fordi de har færre skrupler mod at slå folk med andre hudfarver ihjel. Det giver jævnligt anledning til skandaler, som i begyndelsen af dette år, hvor en snigskytte-enhed i den amerikanske marine havde lagt et fotografi fra 2010 på nettet, hvor de står opstillet under naziemblemer.

Batman-morderen James Holmes var i øvrigt også tilknyttet en militærpsykolog.

Nazimusik: Opfordring til massakrer og racekrig

Michael Page dyrkede efter sin militærkarriere nazimusik, racistisk hadmusik. Han var leder af bandet End Apathy og med i Definite Hate og Blue Eyed Devils, som skreg:

»Now I’ll fight for my race and nation/Sieg Heil!«

Moderne nazimusik er rockmusik, en blanding af punk og heavy metal, fuld af dunkende aggression, og bruges ikke mindst til at rekruttere nye unge til nazisekterne.

– Musikken, der kommer fra disse bands er utrolig voldsom, og den handler om at myrde jøder, sorte, homoseksuelle og en hel række andre fjender, siger seniorforsker ved Southern Poverty Law Center Mark Potok til New York Times.

Genren er blevet dyrket siden 70’erne af en voksende subkultur. Den har sine egne pladeselskaber, koncerter og tilmed festivaler. Også i Danmark. Og bruges til at prædike had, mord og racekrig – fuldt ’lovligt’.

Det er ikke bare våbenlovgivningen i USA, som bør strammes. Det er et forbud mod nazistiske organisationer, propaganda og virksomhed, som bør gennemføres overalt i verden.

Det er blevet stadig mere påtrængende i takt med det stadig større antal nazianstiftede massakrer og massemord.

Tyskland: Nazimordceller og krav om forbud mod FDP

I Tyskland har antifascister og den revolutionære venstrefløj i årevis krævet naziforbud.

Efter afsløringen af en underjordisk nazistisk terrorcelle, som beskyttet af sikkerhedstjenesten i perioden 2000-2006 myrdede 9 mennesker af tyrkisk eller græsk afstamning, er den aktuelle nazitrusssel blevet stadig klarere erkendt. Det har blandt andet ført til et stadig stærkere krav om forbud mod det nynazistiske parti NPD.

Ministerpræsident i Schlwesvig-Holsten, Berlins borgmester og ministerpræsidenterne i delstaterne Thüringen, Bayern, Mecklenburg-Vorpommern kræver partiet forbudt.
Christine Lieberknecht, ministerpræsident i Thüringen siger til avisen Die Welt:

– Jeg er helt og aldeles for et forbud mod NPD. Deres ideologi er den åndelige vokseplads for morderne i NSU-terrorcellen. Hun finder det svært at udholde, at organisationen understøttes med skattepenge.

Alle sider af nazistisk og fascistisk aktivitet – herunder også den flittige virksomhed på netsider – udgør en fare og en kilde til had, mord og massakrer.

Netavisen 15. august 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater