Cuba på vej mod tilgivelse

Den ærkereaktionære pave Benedikt XVI med den tvivlsomme fortid besøger i disse dage det ’kommunistiske’ Cuba, der modtager ’Hans Hellighed’ med ære, respekt, pomp og pragt.

Se
Ny pave: Bayersk katolsk fundamentalist
Netavisen 19. april 2005

På forhånd har den skumle prælat udtalt, at Cuba må finde sig et nyt system: Tiden er løbet fra det ’kommunistiske’ styre, som bør finde nye måder at gøre tingene på og åbne sig for omverdenen, erklærer han med et generelt angreb på marxismen:

-  I dag er det en tid, hvor marxistisk ideologi ikke længere har svar på virkeligheden. Og hvis det ikke længere er muligt at bygge en særlig form for samfund, så er der brug for at finde nye modeller, tålmodigt og konstruktivt, har paven meddelt. Det forstås, at den katolicismen har svaret:

– Denne proces kræver både tålmodighed og beslutninger. Vi ønsker at hjælpe i en ånd af dialog, tilføjer Benedikt XVI.

Den katolske kirke har allerede bistået det cubanske styre med den kapitalistiske omstillingsproces, der har taget ny fart efter Raoul Castro afløste sin broder Fidel som statsoverhoved.

Fidel Castro mødte to gange det tidligere katolske overhoved  Johannes Paul II, hvis besøg på Cuba i 1998 for slvor signallerede, at Cuba gik samme vej som de revisionistiske lande i Østeuropa. Primært for sine antikommunistiske fortjenester blev Johannes Paul II kåret som helgen seks år efter hans død.

Under sit besøg skal Benedikt XVI afholde katolsk messe på revolutionspladsen. Det er en endelig blåstempling af den katolske kirkes legitimitet og autoritet på Cuba. Samtidig er juledag genindført som helligdag.

På sin side vil paven igen-igen kritisere sanktionerne: – Cuba skal åbne sig over for verdenen, og verdenen skal åbne sig over for Cuba, meddelte Benedict XVI før besøget.

Castro-brødrene og deres pseudosocialistiske, revisionistiske Cuba er på vej mod tilgivelse og den katolske nåde.

Se også

Hvad skulle paven i Havanna?
Kommunistisk Politik 24. januar 1998

Danmark er blevet katolsk
Netavisen 8. april 2005

Fidel, Cuba og socialismen
Af Klaus Riis, Kommunistisk Politik 18, 2010

Kommunisme og religion
Af Klaus Riis, Kommunistisk Politik 3, 1998

Netavisen 26. marts 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne