Global protestdag 15. oktober: Puerta del Sol, Spanien

Billedreportage
Kpnet

Den 15. oktober blev den antikapitalistiske protestbevægelse – nu også kendt som Occupy-bevægelsen – for alvor global. Der blev demonstreret i mere end 80 lande og over 900 byer verden over.

I en hel række storbyer med finanscentrer er de fortsat som Camps – teltlejre – som i det arabiske forår og ‘de indigneredes’ M15-bevægelse (15. Maj) i Spanien i maj måned, der blev et startskud til initiativer som Occupy Wall Street og en hel global bevægelse.

Den 15. oktober var Puerta del Sol i det centrale Madrid og gaderne i 80 andre spanske byer fyldt med hundredtusinder af protesterende. Arbejdsløsheden blandt unge i Spanien ligger på over 40 pct – og protesterne er vokset til virkelige masseprotester, hvor de i mange andre lande først er i deres begyndelse med kravet om at “Vi” – de mange, de “99%” – ikke vil betale for krisen, for den 1% i toppen, der lever i udbytningens luksus.

Her følger en billedreportage fra Kommunistisk Politiks udsendte i Madrid 15. oktober på Puerta del Sol-pladsen samt video om den globale protestdag

Video om den globale protestdag med opfordring til at gå på gaderne: United for Global Change (Youtube)

Netavisen 17. oktober 2011