Redox’ bedrift: ORG strippet

Researchkollektivet Redox har dokumenteret eksistensen af en superhemmelig dansk højreekstremistisk organisation – ORG – der deler grundlæggende synspunkter med den hvide fascist og massemorder Breivik.

Kommunistisk Politik 16, 2011

Mindre end en måned efter terroren mod den norske socialdemokratiske ungdom på Utøy og bilbomben mod regeringen har Redox, der igennem nogle år har søgt at følge den ekstreme højrefløj i Danmark tæt, kunnet afsløre ORG for offentligheden. Redox’ undersøgelser har imidlertid været i gang år inden massakren i Norge.

ORG er en hemmelig landsdækkende, ret stramt organiseret, ’parti’ eller organisation (en ’loge’, eller ’et netværk’) på omkring hundrede mennesker, som trækker tråde gennem hele højremiljøet og dets fronter og hjemmesider. ORG har folk i ledende stillinger i det private erhvervsliv, i kommunal administration, militær og politi og i store medier. 

ORG støtter en ’national’ friskole i Århus, driver kampsportsforeninger og indsamler ikke mindst oplysninger om og registrerer politiske modstandere. Mange af disse bruges til hetz mod navngivne venstreorienterede på internettet, hvor ORG systematisk har fodret hjemmesider af beslægtet observans.

Det er hjemmesider af typen Junikredsen, Vederfølner, Trykkefrihedsselskabet og tilknyttede. Det gælder måske Uriasposten, Snaphanen og Hodjas blog. Disse blogs og hjemmesider har indbyrdes nuanceforskelle, men også en arbejdsdeling mellem sig – og fungerer som en samlet højrepropagandafront med en vis indflydelse.
Det må også fastslås, at RG har adgang til våben.

Den uhyrlige massakre i Oslo har fået fokus på den ekstreme højrefløj. Det går ikke simpelthen at affærdige den som nutcases med tvangstanker og fobier eller mindre grupper fodboldbøller.

For det første er der et fælles grundlag, som terroristen Breivik deler med hele den ekstreme højrefløj. Og for det andet viser ekstremhøjre sig at være mere slagkraftigt organiseret, end hidtil erkendt. Ikke mindst i Danmark med ORG som en slags gennemgående ledende faktor.

Med masseterroren ville Breivik stå som manden, der indledte en racekrig i Europa, som han forventer vil forløbe over det meste af det  21. århundrede. Med resten af de højreekstreme deler han to grupper af hovedfjender: ’landsforræderne’, de politikere og partier, der har gjort et t multikulturelt samfund muligt, samt islam og indvandringen især fra de muslimske lande.

Fascisten Breivik betegner sig selv som ’nationalkonservativ’ – en modestrømning blandt højreradikale, der har forkastet ’socialismen’ i ’nationalsocialist’.

Hetz mod kommunister, venstreorienterede og demokrater og en evindelig antimuslimsk hadestrøm kendetegner den højreekstreme propaganda og udgør retningen også for de højreekstreme hadeforbrydelser, racistiske overfald og terror.

Det er Redox’ store fortjeneste at afsløre ORG og påvise at ikke bare et hadefuldt miljø, men også organiserede kræfter i Danmark  arbejder for racekrig, voldelige overfald og terror.

Redox belønnes af de højreorienterede, borgerlige medier med en tilsviningskampagne, der skal så tvivl om validiteten af afsløringerne, og med politianmeldelser ikke bare fra ORG og Co., men også fra datatilsynet.

Herfra skal lyde en tak for afsløringerne!

Redox: Fra indledningen til rapporten
’ORG – Logen bag det ekstreme højre’

Ved hjælp af års tålmodigt researcharbejde er det lykkedes at kortlægge strukturen, idégrundlaget og omfanget af en hidtil ukendt højreekstrem undergrundsbevægelse, der samler folk fra det danske erhvervsliv, militær og politi over fodbold-hooligans til militante nynazister.

Logen er involveret i grupper som Den Danske Forening, White Pride, Århus Mod Moskéen, Vederfølner, Danmarks Nationale Front og Trykkefrihedsselskabet, men driver også egne styrketrænings-, skyde- og kampsportsforeninger for ‘nationale danskere’, ligesom dens medlemmer har opbygget en privatskole med omkring 200 elever, der bygger på ‘danske værdier’. Desuden står den hemmelige organisation bag et omfattende, systematisk registreringsarbejde af ‘landsforrædere’ samt en anonym hetz mod muslimer og venstrefløjen.

ORG, som logen kaldes, er samlet omkring en utopi om et etnisk homogent samfund og afviser ideen om fredelig sameksistens mellem forskellige folkeslag. Flere af logens godt 100 medlemmer definerer direkte sig selv som racister, argumenterer for et ‘racerent samfund’, og er parate til at bruge vold for at opnå deres politiske mål.

Det hemmelige netværk er en stor del af forklaringen på, at Østjylland har udviklet sig til hovedstad for den yderste højrefløj, og at fodboldfanmiljøet omkring AGF fortsat er præget af højreekstremister. Århus er nemlig ORG’s hovedbase, mens byens lokalpatriotiske fodboldfans i to årtier har været udsat for en målrettet rekrutteringskampagne.


Læs hele rapporten i pdf her

’ORG – Logen bag det ekstreme højre’

Netavisen 17. august 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater