Osama bin Laden: USA’s døde kort

Af Klaus Riis

Falsk billede af 'død bin Laden' som er cirkuleret på nettet og i nogle internationale medierDer kan stilles masser af spørgsmålstegn – og det bliver der også gjort – ved den officielle amerikanske version af operationen i Pakistan, som angiveligt dræbte en først bevæbnet, senere ubevæbnet bin Laden, som først brugte en af sine kone som levende skjold, siden ikke gjorde det.

USA skyndte sig angiveligt at lade resterne af ham forsvinde i havet – efter en påstået muslimsk ceremoni. Nogle tror ikke, at det var bin Laden, som blev dræbt, og ønsker solide beviser.

Og der rejser sig mange andre: Var Osama bin Laden den faktiske bagmand bag 9/11? Eller var det noget helt andet? Var han en CIA-opfindelse? Hvorfor erklærede Benazir Bhutto ham for myrdet på et BBC-program med David Frost få måneder, før hun selv blev dræbt i december 2007 op til det pakistanske præsidentvalg, som til slut resulterede i, at hendes mand blev præsident?

Uanset hvad svarene er, ramte veteranjournalisten Robert Fisk, der flere gange har interviewet bin Laden,  hovedet på sømmet, da han kommenterede hans død med ordene, at den er ret ligegyldig:
– Jeg har ret længe sagt, at hvorvidt han var levende eller død er temmelig irrelevant, siger  han til avisen The Independent.

Fisk fortsætter:
– I de seneste måneder har vi set en arabisk opvågnen, hvor millioner af arabiske muslimer har væltet deres egne ledelse.
– Bin Laden har altid villet af med Mubarak og Ben Ali og Gaddafi osv og hævdede de var nogle vantro, som arbejdede for Amerika, men rent faktisk var det millioner af almindelige mennesker, som mere eller mindre fredeligt – i al fald i Tunesiens og Ægyptens tilfælde – smed dem på porten. Bin Laden gjorde det ikke, det mislykkedes for ham.

De arabiske folk har valgt har nemlig valgt massekampens og masseaktionernes vej. Det er en kendsgerning. De har dermed også fravalgt bin Ladens og terrorens vej og også den politiske islamisme i deres revolutionære kamp mod diktatur og undertrykkelse – for demokrati og bedre forhold.

Det er lige præcis det, som har gjort Osama bin Laden til et dødt kort, længe før den amerikanske aktion. Han kunne ikke bruges længe, ikke en gang som en lurende trussel. Han gjorde ingen nytte længere for USA, og de skilte sig af med ham (hvis det var ham).

Hans død er til gengæld nyttig for USA, og ikke mindst for præsident Obama, der ifølge kommentatorer med denne aktion har sikret sit genvalg, og har føjet en ’happy end’ til fortællingen om krigen om terror.

I den officielle amerikanske historie indgår, at man kom på sporet af bin Ladens opholdssted ved hjælp af tortur af en fremtrædende al Qaeda-mand. Tortur er godt.

Israel kommenterede den glade nyhed med at drabet på bin Laden, som foregik i et fremmed land, og er en overtrædelse af international lov, var en blåstempling af og gav legitimitet til de israelske ’targeted killings’ (’målrettede mord’) på palæstinensiske ledere, som forekommer mange andre steder end i det besatte Palæstina.

Der spekuleres nu i, hvordan Osama bin Laden har kunnet opholde sig i et opsigtsvækkende hus i en pakistansk garnisonsby, spækket med militær og efterretningsfolk, uden at myndighederne har haft kendskab til det. Det er også ret usandsynligt, som så meget andet i fortællingen om terroren og krigen mod terror i det sidste årti.

Næsten  lige så usandsynligt er det, at amerikansk efterretningsvæsen ikke skulle have haft kendskab til huset og dets beboere, hvis de pakistanske myndigheder har haft det  – givet både de tætte politiske forbindelser og den effektive amerikansk infiltration og spionage i det pakistanske samfund.

Sandheden om bin Ladens egentlige historiske rolle, om hans 10-årige tilværelse i luksus ’under jorden’ i Pakistan og om hans død er stadig hyldet  i den politiske propagandas, det militære hemmelighedskræmmeris og efterretningstjenesternes operative tusmørke.

At fange bin Laden og stille ham for en domstol som den angivelige bagmand bag terrorangrebet i New York og Pentagon den 11. september 2001 var den egentlige begrundelse for den amerikanske invasion af Afghanistan og for starten af hele ‘krigen mod terror’, der har været påskuddet for den permanente krig i hele den store region lige siden.

Der har nu snart været 10 års krig og besættelse af Afghanistan, udvidet med omfattende amerikanske militærangreb i Pakistan, snart 8 års krig og besættelæse af Irakl og nu to måneders krig mod Libyen.

Med Osama bin Ladens død er der ikke en flig tilbage af det oprindelige konkrete påskud for invasionen af Afghanistan eller for ‘krigen mod terror’.

Har Barack Obama fuldført George Bush’s ‘mission’, skal besættelsen af Afghanstan og krigen i de tilstødende pakistanske regioner straks indstilles og alle tropper trækkes tilbage.

Udover løgnene om irakiske masseødelæggelsesvåben var en løgn om, at Saddam Husseins og det daværende irakiske regime havde forbindelser med al Qaeda – og dermed bin Laden – en del af begrundelsen for krigen mod Irak, som Anders Fogh Rasmussen og VKO-regeringen drog Danmark ind i.

Der er ikke den mindste flig tilbage af påskuddene for Irak-krigen.

‘Krigen mod terror’ har betydet ulovlige invasioner under brud på international lov, ulovlige krige og besættelser med mord og drab på civile, vedvarende menneskerettighedskrænkelser, de ulovlige bortførelser, fængslinger og omfattende brug af tortur, og indførelse af antidemokratiske terrorlovgivninger og militarisering af de amerikanske krigskoaltioner, af NATO-landene og EU – og har haft og har stadig omfattende globale konsekvenser.

Men hverken Obama, NATO eller de krigsførende EU-lande vil opgive invasionerne, besættelserne og krigene, stoppe militariseringen og tilbagerulle terrorlovene. Den permanente krig, som George Bush, Blair, Ariel Sharon, Anders Fogh truede med, fortsætter og udvides både på det afrikanske kontinent og i Asien.

I ingen af de konkrete krige eller besættelser har vi set, at de oprindelige konkrete krigsmål, som USA og dets allierede har opstillet, med eller uden bistand fra FNs sikkerhedsråd, er blevet overholdt. De er uden undtagelse blevet udvidet og besættelserne gjort permanente.

Heller ikke til det formål havde USA længere brug for Osama bin laden.

Baggrund: Se også disse artikler på kpnet fra dagene efter 11. september 2001

USA forbereder krig mod Afghanistan – og mod ? . . .
Netavisen 12. september 2001

Den amerikansk-israelske krigsalliance
Netavisen 15. september 2001

Netavisen 4. maj 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne