Saudiarabien har invaderet Bahrain

Ingen  krav om flyforbud

I det store geopolitiske spil og for udfaldet af de arabiske folkerevolutioner er det lille arabiske kongedømme Bahrain af større betydning end det borgerkrigshærgede Libyen.

Demonstrant i Bahrain søger ly for sikkerhedspolitiets tåregasBahrain er med sin placering ved Den arabiske Golf over for Iran, som nabo til Saudiarabien og som hjemsted for den 5. amerikanske flåde af central betydning for den amerikanske strategi i Mellemøsten og Centralasien.

De omfattende masseprotester mod det forhadte kongediktatur vil ikke gå væk på trods af reformløfter og kontante gaver. Og frygten for at folkerevolutionerne også skal nå reaktionens hovedbastion Saudiarabien har vokset sig større.

Det har fået den amerikanske krigsminister Robert Gates til at gå i den danske dronnings fodspor og aflægge besøg hos Kong Hamada bin Isa Al Khalifa og sin flåde i Manama. Gates siger han opfordrede kongen til ’meget hurtige og betydelige reformer’.

To dage efter Gates’ besøg besatte et tusinde saudiarabiske tropper Bahrain med det udtrykkelige formål at kvæle protesterne mod kongen og hans styre. Situationen i Bahrain udgør angiveligt en ’sikkerhedstrussel’ mod Saudiarabien, som også siger, at tropperne er sendt til nabolandet efter opfordring fra kongen og godkendt af  Samarbejdsrådet for Golfen, bestående af seks arabiske lande.

Invasionen fik demonstranter til igen at strømme til Perlepladsen i protest. I en erklæring udtalte oppositionen:
“Vi betragter ankomsten af enhver soldat eller militærkøretøj til Bahrains territorium  som … en utilsløret besættelse af Kongedømmet Bahrain og som en sammensværgelse mod Bahrains ubevæbnede folk. ”

Erklæringen anmoder det internationale samfund om at sikre ”beskyttelse af Bahrains folk mod faren for udenlandsk militærintervention.”

Bahrains konge har angiveligt indført tre måneders undtagelsestilstand og givet de opsupplerede bevæbnede styrker lov til at tage alle midler i brug for at slå oprøret ned.

Hverken de blodige massakrer på de demokratiske demonstranter i Bahrain eller den udenlandske militære invasion har fået USA, NATO eller EU til at kræve indgreb eller bragt et flyforbud på tale. Den saudiske besættelse af Bahrain er også Vestens militære svar til folkerevolutionen.

Ikke underligt at de imperialistiske medier fortier disse udviklinger. De har været fokuseret på det af Vesten understøttede oprør mod Gadaffi, hvis tropper nu ser ud til at have overtaget.

Larmen om indførelse af et flyveforbud – dvs. et omfattende militært angreb på Libyen – har været øredøvende. Det officielle Danmark med stats- og udenrigsministeren i spidsen har ikke holdt sig tilbage. De vil i krig mod Libyen og støttes af S og SF.

Netavisen 15. marts 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne