Europæiske politikorps som fordækte politiske aktører

Af Røde Hjælp (Rote Hilfe), Tyskland

Den britiske agent Mark Kennedy infiltrerede klimabevægelsen og var aktiv i en række lande, selvom hans hovedfelt var UK. Bl.a. fungerede han som infiltrator for dansk politi op til rydningen af Ungdomshuset, Jagtvej 69. Sex med kvindelige aktivister var en hovedmetode. Men hans tilfælde, som nu er kommet for en britisk domstol, er ikke enestående. Tysk Røde Hjælp kommenterer afsløringen og en tilsvarende sag fra Heidelberg

Kommunistisk Politik 3, 2011

I de seneste uger har en hemmelig agent vakt opsigt over hele Europa: Mark Kennedy, en Scotland Yard-ansat, som i over ni år har udforsket venstrefløjsstrukturer og -bevægelser i mange europæiske lande, er blevet afsløret af venstreorienterede aktivister.

Sagen omkring denne britiske politimand, der bevisligt blandt andet har deltaget i politiske aktioner, venstrefløjskoordinationsmøder og skoling af aktivister i England, Irland, Italien, Tyskland og Spanien, udviser paralleller til den sidste tids afsløringer af den hemmelige agent ved delstatskriminalpolitiet i Baden-Württemberg, Simon Bromma, der har boet i Heidelberg under dæknavnet ”Simon Bremmer” og har gennemtrevlet et helt politisk miljø. Røde Hjælp gik allerede 13/12 2010 i en pressemeddelelse ud i offentligheden med denne sag.

Også i Heidelberg har politiagenten, hvis virksomhed nu er blevet indrømmet af det baden-württembergske indenrigsministerium, knyttet sig privat til ofrene for hans agentvirksomhed, indbefattet intime forhold. Og han var ligeledes her aktiv i aktioner, der senere er blevet dømt som retsstridige ved domstolene – f.eks. i organiseringen af sydblokaden ved den seneste Castor-transport. Og ikke mindst: Bromma fungerede også internationalt som politispion og som politiprovokatør, f.eks. ved No Border Camp i Bruxelles.    

Denne tiltagende sammenblanding af politimæssig og hemmelig agentvirksomhed fører til en mere end  betænkelig positionering af politiansatte som undercover politiske aktører. I Europa breder der sig åbenbart inden for politikorpsene en tiltagende forståelse af deres egen rolle derhen, at de er kaldet til og har ret til at udforske, intimidere, skabe usikkerhed og præventivt kriminalisere den radikale politiske opposition – og de bevæger sig dermed ind i retlige gråzoner.

Denne rolle som egenmægtigt agerende instans til grænseoverskridende bekæmpelse af opstande synes ikke længere at være bundet til nogen form for demokratisk eller parlamentarisk kontrol.

Røde Hjælp opfordrer befolkningen til overalt at sætte sig til modværge over for politiet, der med metoder fra de hemmelige tjenester bedriver opstandsbekæmpelse efter deres eget forgodtbefindende. Vi kræver øjeblikkelig offentliggørelse af samtlige politimæssige, hemmelige agent-retningslinjer for overvågning samt tilbagetrækning af samtlige undercover-agenter fra de venstreorienterede gruppers miljø.

Mathias Krause
på vegne af Landsledelsen i  Rote Hilfe
21. januar 2011

Kilde:
Die Polizeien Europas als geheimdienstlich agierende politische Akteurinnen
Arbeit-Zukunft

Netavisen 7. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater