Så tog de r… på mig

Strøtanker
Kommunistisk Politik 1, 2011

Under finanslovsforhandlingerne stødte jeg på en lille notits om, at man diskuterede at afskaffe efterlønskortet, altså muligheden for at købe billigere bus- og togkort, der gælder uden for myldretiderne.

Sidst i november skulle mit kort så fornyes. Jeg spurgte selvfølgelig, om der var noget om, at ordningen skulle afskaffes ”Det har vi ikke hørt noget om,” lød beskeden, så jeg slog mig til tåls med, at kortet jo skulle fornyes igen inden nytår. Og i øvrigt var det jo usandsynligt, at de ikke havde fået nogen besked på kontoret for fornyelse.

Den 29. december troppede jeg så op med dokumentationen i orden for at forny kortet, men nej. Kontoret er lukket fra den 23.12.-3.1., stod der på en lille seddel klistret op på den store stander med åbningstider.

Så mandag den 3.1. kom jeg for at forny mit kort. ”Nej det er et efterlønskort, det eksisterer ikke længere,” lød det nu.

”Hvordan kan det være, at du ikke vidste det for en måned siden?” forsøgte jeg mig.

”Der havde vi ikke fået besked,” var svaret.

Nu blev jeg lidt sur, så jeg fortsatte: ”Vil det sige, at hvis jeg var kommet før jul, så kunne jeg have købt et kort for tre måneder?”

”Ja, det kunne du.”

”Men da jeg fornyede kortet sidst, kunne I jo se, at det udløb mellem jul og nytår, hvorfor sagde du så ikke, at der var lukket?”

”Der er jo skilte …” lød det udeltagende bag skranken.

Jeg blev næsten lige så vred som ”Snehaderen”, en YouTube-video, der har fået over 150.000 seere. Det er sgu svært at være forudseende nok til at afværge bare den mindste smule af de angreb, der hagler ned over os.

Læs vejrudsigten og trafikprognoserne, før du går ud ad døren, men hvor slår man op, hvilke økonomiske angreb der er udsigt til i dag?

1. januar trådte også andre, alvorligere nedskæringer fra ”Nedskæringspakken” i kraft:

Nedskæringer i kommunernes økonomi med fyringer og forringet service til følge.

Besparelser på voksen- og efteruddannelser med en halv milliard. Med forringet opkvalificering til følge.

Nedskæringer på børnechecken, som går hårdt ud over de fattigste familier.

På erhvervsskolerne spares der 300 millioner. Hvilket går ud over de unges uddannelsesmuligheder.

Og inden længe halveres dagpengeperioden.

Det er ikke godt, hvis der i en valgkamp skal rodes for meget rundt i den slags nedskæringer, der mærkes her og nu, og som vi er vrede over.

Det kunne være en af grundene til, at efterlønsdiskussionen nu kommer på dagsordenen. Efter et forarbejde, hvor der er sået tvivl om befolkningens holdninger gennem manipulerede meningsmålinger, hvor det er udskreget så mange gange, at det næsten er sandt, at afskaffelsen af efterlønnen kan redde Danmarks økonomi, så tør Lars Løkke godt kaste sig ud i det.

Det skal i øvrigt nok vise sig, at den ekstra arbejdskraft, der ved afskaffelsen af efterlønnen kastes ud på arbejdsmarkedet, endnu en gang er med til at presse lønningerne ned.

Nå, men vinder VK, DF og LA  ikke valget, så gør det heller ikke noget.

Nogen skal jo stå model til den næste del af krisen. Den næste gældsboble, der brister. I dag spekuleres der allerede med stort udbytte i Grækenlands og Irlands gæld, og med Lissabon-traktaten bliver alle EU-lande draget ind i at betale spekulanternes profitter og redde r… på kapitalen, når det går galt.

Det er på høje tid at stille kravet til en ny regering, at Danmark skal ud af EU!

Netavisen 20. januar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater